Llei 9/2016, del 28 de juny, de creació de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) (Text refós sense caràcter oficial)
Índex
[Mostra/Amaga]- Capítol primer. Finalitat, objectius i funcions
- Capítol segon. Règim econòmic i patrimonial
- Capítol tercer. Organització i funcionament
- Article 9. Organització de l’AQUA
- Article 9 bis. Comitè Director
- Article 10. Funcions del Comitè Director
- Article 10 bis. Funcions del president del Comitè Director
- Article 11. Direcció de l’AQUA
- Article 11 bis. Comissió d’Apel·lacions
- Article 11 ter. Comissió d’Avaluacions
- Article 12. Personal administratiu i tècnic
- Article 13. Incompatibilitats
- Article 14. Grups de treball
- Article 15. Principis d’actuació deontològics
- Article 16. Criteris de col·laboració externa
- Article 17. Adscripció a organismes internacionals
- Article 18. Remissió reglamentària
- Disposició transitòria
- Disposició derogatòria
- Disposició final primera
- Disposició final segona
- Disposició final tercera
Atès que el Consell General en la seva sessió del dia 28 de juny del 2016 ha aprovat la següent:
Llei 9/2016, del 28 de juny, de creació de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA)
Exposició de motius
El 22 de novembre del 2006, el Govern d’Andorra va crear l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra mitjançant el Decret d’aprovació del Reglament pel qual es regula la creació i el funcionament de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra. Aquest Reglament va ser modificat pel Decret del 14 de juliol del 2009.Per assegurar la independència, la transparència, la professionalitat i el reconeixement internacional de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) i, en aquest sentit, l’adequació a l’esperit de la Llei d’ordenació de l’ensenyament superior, del 12 de juny del 2008, l’AQUA manté els objectius principals que tenia encomanats en la Llei 12/2008, d’ordenació de l’ensenyament superior, però modifica la seva estructura i passa a ser una institució de dret públic. També canvia substancialment la composició del seu òrgan rector, anomenat Comitè Director de l’AQUA, i el fa més plural amb la inclusió de representants del Consell General, del sector privat i dels estudiants. La presidència d’aquest Comitè l’assumeix el president de la comissió legislativa del Consell General responsable de l’ensenyament superior. Aquesta és la modificació més de fons que s’ha fet seguint les tendències de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) d’incloure en els òrgans de direcció de les agències la totalitat dels actors implicats en el procés universitari. El Consell General nomena el director de l’AQUA a proposta del ministre responsable de l’ensenyament superior. Aquest nomenament necessita una majoria qualificada de les dos terceres parts del Consell General. L’AQUA depèn econòmicament del pressupost que li assigni el Consell General. L’execució del seu pressupost està sotmesa al control financer del Tribunal de Comptes.
Aquests canvis permeten a l’AQUA adequar-se als estàndards de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i continuar treballant per garantir la qualitat de l’ensenyament superior que es desenvolupa a Andorra.
La Llei s’estructura en tres capítols. El primer estableix la finalitat, els objectius i les funcions de la creació de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra. El segon regula el règim econòmic i patrimonial de l’Agència i el tercer aborda la seva organització i el seu funcionament.
La Llei presenta una disposició transitòria que estableix la permanència del director de l’AQUA, que podrà gestionar el seu pressupost, fins que el Consell General nomeni el director de l’AQUA i aprovi la transferència pressupostària corresponent.
La disposició derogatòria deroga el Decret d’aprovació del Reglament pel qual es regula la creació i el funcionament de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, del 22 de novembre del 2006, i el Decret del 14 de juliol del 2009 que el modifica. Es deroga també qualsevol norma de rang igual o inferior que contradigui aquesta Llei.
Finalment les disposicions finals primera, segona i tercera que preveuen la modificació de l’article 66, apartat 2, de la Llei 12/2008, del 12 de juny, d’ordenació de l’ensenyament superior; encomanen el desenvolupament reglamentari d’aquesta Llei i fixen l’entrada en vigor de la Llei.
Capítol primer. Finalitat, objectius i funcions
Article 1. Objecte
La Llei té per objecte la creació de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA), així com la regulació dels seus criteris de constitució i de funcionament.
Article 2. Definició
L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra és una institució de dret públic que ajusta la seva activitat al dret administratiu.
Article 3. Qualitat i avaluació
L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra vetlla per la qualitat de l’ensenyament superior a Andorra amb l’exigència permanent de qualitat i rigor derivada de les demandes socials i laborals. El sistema d’avaluació és l’eina per adaptar l’ensenyament superior al marc de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, i ha de tendir a la millora continuada dels seus processos en l’ensenyament superior.
Article 4. Objectius
L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra té com a objectius avaluar, acreditar i certificar la qualitat de l’ensenyament superior a Andorra d’acord amb els principis de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, i els criteris establerts en les Guies europees estàndards de garantia de qualitat (European Standard Guidelines for Quality Assurance).
Article 4 bis. Definicions
Als efectes d’aquesta Llei, s’entén per:
a) Avaluació: la funció d’avaluació correspon a la valoració del compliment d’estàndards i criteris de qualitat definits per a un objecte d’avaluació, que pot ser una institució, un programa o un procés, amb la finalitat d’orientar la seva millora.
b) Acreditació: la funció d’acreditació correspon a l’establiment de l’estatus, la legitimitat o la pertinència d’una determinada institució, programa o procés, en funció del resultat de la seva avaluació.
c) Certificació: la funció de certificació correspon al procés de reconèixer formalment l’assoliment o l’acompliment d’uns requisits per part d’un individu o una institució.
b) Acreditació: la funció d’acreditació correspon a l’establiment de l’estatus, la legitimitat o la pertinència d’una determinada institució, programa o procés, en funció del resultat de la seva avaluació.
c) Certificació: la funció de certificació correspon al procés de reconèixer formalment l’assoliment o l’acompliment d’uns requisits per part d’un individu o una institució.
Article 5. Funcions
Corresponen a l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra les funcions següents:
1. L’avaluació, acreditació i certificació de la qualitat dels ensenyaments conduents a l’obtenció dels títols oficials i dels diferents processos que poden afectar als centres d’ensenyament superior, amb especial atenció en el marc de l’espai europeu de la qualitat.
2. L’avaluació, acreditació i certificació de l’activitat de recerca bàsica i aplicada de les universitats.
3. La definició de les directrius, dels criteris i dels indicadors per a l’avaluació de la qualitat, en els àmbits de l’ensenyament superior i la recerca en línia amb els estàndards europeus i internacionals.
4. L’elaboració d’estudis per a la millora i la innovació dels processos d’avaluació, de certificació i acreditació del sistema d’ensenyament superior.
5. L’emissió d’informes d’avaluació adreçats als centres d’ensenyament superior, a l’Administració educativa, als agents socials i a la societat en general.
6. L’assessorament de l’Administració educativa, dels centres d’ensenyament superior i d’altres institucions en l’àmbit propi de les seves funcions.
7. L’establiment de vincles de cooperació i protocols de col·laboració amb altres agències estrangeres que tinguin atribuïdes funcions d’avaluació, d’acreditació i de certificació.
8. La creació, modificació o supressió de taxes i preus públics, corresponent-li així mateix la seva gestió i cobrament, d’acord amb el que s’estableixi reglamentàriament.
9. Aquelles altres funcions derivades de la seva activitat o que li siguin delegades per llei.
Capítol segon. Règim econòmic i patrimonial
Article 6. Règim econòmic
1. L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra es finança amb les partides pressupostàries que cada any estableixi per al seu funcionament el pressupost del Consell General. També pot rebre recursos derivats de l’exercici de les seves funcions, dels eventuals rendiments derivats dels propis béns o drets, de subvencions o donacions d’entitats públiques i privades i de persones físiques o jurídiques particulars, així com de qualsevol altre font d’ingressos que guardi relació amb la seva activitat o funcions.
2. L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra ajusta la seva comptabilitat al règim de comptabilitat pública.
3. Correspon al Tribunal de comptes la fiscalització externa de la gestió econòmica, financera i comptable.
4. La intervenció fiscalitza tots els actes, documents i expedients amb incidència sobre les finances de l’AQUA.
Article 6 bis. Taxa
1. Constitueixen fets generadors de les taxes regulades en aquesta Llei:
a) L’avaluació, l’acreditació i la certificació de la qualitat de l’ensenyament superior que s’imparteix o es pretén impartir a Andorra.
b) Altres tasques administratives, tècniques o d’assessorament necessàries per vetllar per la qualitat de l’ensenyament superior a Andorra, per mantenir-la o millorar-la.
b) Altres tasques administratives, tècniques o d’assessorament necessàries per vetllar per la qualitat de l’ensenyament superior a Andorra, per mantenir-la o millorar-la.
2. La persona obligada al pagament de la taxa és la persona física o jurídica, nacional o estrangera, que sol·licita qualsevol dels serveis prestats per l’AQUA i previstos a l’article 5.
3. Meritació i pagament de la taxa
a) La taxa es merita en el moment de sol·licitar el servei constitutiu del fet generador.
b) S’ha d’abonar prèviament i de forma efectiva la taxa corresponent per dur a terme el servei sol·licitat.
b) S’ha d’abonar prèviament i de forma efectiva la taxa corresponent per dur a terme el servei sol·licitat.
4. Les taxes pels serveis prestats per l’AQUA es publiquen anualment al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
Article 7. Pressupost
L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra elabora anualment el seu pressupost, que s’ha de trametre al Consell General.
Article 8. Règim patrimonial
L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra té un patrimoni propi constituït pels béns i els drets que adquireix o li són donats o cedits per qualsevol persona o entitat.
Capítol tercer. Organització i funcionament
Article 9. Organització de l’AQUA
L’òrgan de govern col·legiat de l’AQUA és el Comitè Director.
Els òrgans de govern unipersonals de l’AQUA són la presidència del Comitè Director i la direcció.
Article 9 bis. Comitè Director
1. El Comitè Director de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra és la màxima autoritat pluripersonal de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.
2. El Comitè Director de l’AQUA està format pels membres següents:
a) El president i el vicepresident de la Comissió Legislativa del Consell General responsable de l’ensenyament superior.
b) El ministre titular de l’ensenyament superior.
c) Un alt càrrec del departament encarregat de l’ensenyament superior.
d) Una persona experta internacional nomenada pel ministre titular de l’ensenyament superior.
e) El rector de la Universitat d’Andorra.
f) Un rector representant de les altres universitats del país.
g) Dos persones representants dels estudiants de les universitats del país, una d’elles representa els estudiants de la Universitat d’Andorra i l’altra els estudiants de les altres universitats del país.
h) La persona que presideix la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, o la persona que delegui.
i) La persona que dirigeix l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.
b) El ministre titular de l’ensenyament superior.
c) Un alt càrrec del departament encarregat de l’ensenyament superior.
d) Una persona experta internacional nomenada pel ministre titular de l’ensenyament superior.
e) El rector de la Universitat d’Andorra.
f) Un rector representant de les altres universitats del país.
g) Dos persones representants dels estudiants de les universitats del país, una d’elles representa els estudiants de la Universitat d’Andorra i l’altra els estudiants de les altres universitats del país.
h) La persona que presideix la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, o la persona que delegui.
i) La persona que dirigeix l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.
Els membres del Comitè Director de l’AQUA nomenats per raó del seu càrrec cessen en llur representació quan cessen en el càrrec. No obstant, continuen com a membres en funcions fins que no prengui possessió el seu successor. Els criteris que s’han de tenir en compte per escollir el rector representant de les altres universitats i les persones representants dels estudiants, així com les característiques que ha de reunir la persona experta externa, es defineixen reglamentàriament.
3. El president d’aquest Comitè és el president de la Comissió Legislativa del Consell General responsable de l’ensenyament superior. El secretari d’aquest Comitè és la persona que dirigeix l’Agència.
4. Les decisions del Comitè Director de l’AQUA s’acorden per majoria dels presents, que han de ser sempre més de la meitat dels membres. El president del Comitè Director té vot de qualitat.
5. El Comitè s’ha de reunir, de manera ordinària, dos vegades l’any, com a mínim. Les sessions extraordinàries es poden convocar a instància del president del Comitè, de la persona que dirigeix l’AQUA o de dos dels membres del Comitè Director, de conformitat amb el que s’estableixi reglamentàriament.
6. El Comitè Director es pot constituir i pot adoptar vàlidament acords per mitjà de videoconferència o un altre sistema similar que permeti la comunicació bidireccional i simultània de la imatge i el so, i la interacció visual i verbal entre els membres que no es troben físicament en el mateix indret, sempre que tots els membres puguin tenir accés al sistema. Les formalitats o altres qüestions de funcionament es defineixen o es regulen d’acord amb el que s’estableixi reglamentàriament.
Article 10. Funcions del Comitè Director
Són funcions del Comitè Director de l’AQUA:
1. Aprovar el programa d’activitats, prenent com a base la consecució dels objectius i les funcions previstos en aquesta Llei.
2. Establir les prioritats estratègiques.
3. Aprovar el pressupost de l’AQUA i fer el seguiment del pressupost atorgat pel Consell General.
4. Aprovar la memòria d’activitats anual.
5. Aprovar i modificar, si escau, el reglament de funcionament intern de l’AQUA.
6. Proposar la creació, modificació o supressió de taxes i preus públics.
7. Autoritzar la signatura de convenis amb institucions, tant nacionals com internacionals, i ratificar els convenis ja signats.
8. Atribuir a la persona que dirigeix l’AQUA les funcions necessàries per al correcte desenvolupament de les accions que es proposin. Això comprèn l’autorització per a la gestió econòmica de la institució, que integra l’habilitació per incórrer en cert nivell de despesa.
9. Instar la persona que dirigeix l’AQUA a exercir tota mena d’accions, recursos i reclamacions judicials i administratives en defensa dels drets i els interessos de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.
10. Aprovar el codi ètic de l’AQUA i les posteriors modificacions que es puguin produir.
11. Aprovar la creació, modificació i supressió de les comissions específiques de caràcter no permanent per al desenvolupament d’encàrrecs concrets.
12. Aprovar els criteris i les guies d’avaluació de qualitat.
13. Aquelles altres funcions necessàries per a la correcta gestió i desenvolupament de l’activitat de l’AQUA.
Article 10 bis. Funcions del president del Comitè Director
Les funcions del president del Comitè Director són:
a) Vetllar per la consecució dels objectius assignats a l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.
b) Exercir la representació institucional de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra juntament amb la direcció.
c) Informar al Consell General sobre l’activitat de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.
d) Convocar, presidir, suspendre i aixecar les sessions del Comitè Director, fixar l’ordre del dia, dirigir les deliberacions, el seu vot de qualitat, i visar les actes i els certificats dels acords adoptats.
e) Designar un membre del Comitè Director que el substitueixi en els supòsits d’absència.
f) Qualsevol altra funció que li atribueixi o delegui el Comitè Director.
b) Exercir la representació institucional de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra juntament amb la direcció.
c) Informar al Consell General sobre l’activitat de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.
d) Convocar, presidir, suspendre i aixecar les sessions del Comitè Director, fixar l’ordre del dia, dirigir les deliberacions, el seu vot de qualitat, i visar les actes i els certificats dels acords adoptats.
e) Designar un membre del Comitè Director que el substitueixi en els supòsits d’absència.
f) Qualsevol altra funció que li atribueixi o delegui el Comitè Director.
Article 11. Direcció de l’AQUA
1. El Consell General nomena la persona que dirigeix l’AQUA a proposta del ministre titular de l’ensenyament superior, per una majoria qualificada de dos terceres parts, per a un període de quatre anys renovables, amb dedicació no exclusiva sempre que no hi hagi incompatibilitats manifestes.
2. El director de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra ha d’estar en possessió d’un títol de doctor.
3. El director és l’encarregat de coordinar el desenvolupament de les accions proposades pel Comitè Director de l’AQUA per assolir les polítiques i els objectius estratègics de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra. També li correspon elaborar el projecte de pressupost de l’Agència i una memòria d’activitats anual i presentar-los perquè els aprovi el Comitè Director de l’AQUA. Un cop aprovada la memòria d’activitats anual aquesta serà presentada a la Comissió Legislativa del Consell General encarregada de l’ensenyament superior.
4. Independentment de la durada del càrrec, el director pot ser acomiadat per una majoria qualificada de dos terceres parts del Consell General a proposta del Comitè Director de l’AQUA.
5. La persona que dirigeix l’AQUA assumeix la direcció tècnica i administrativa de l’AQUA, i executa els acords del Comitè Director.
6. Corresponen a la persona que dirigeix l’AQUA les funcions següents:
a) Exercir de secretari del Comitè Director, amb les atribucions següents:
b) Designar un membre del Comitè Director perquè el substitueixi en els supòsits d’absència, malaltia o qualsevol altra causa.
c) Signar avaluacions, acreditacions i certificacions de qualitat.
d) Qualsevol altra funció que sigui delegada pel president del Comitè o pel mateix Comitè Director.
- Redactar l’acta de la sessió.
- Estendre els certificats pertinents.
- Custodiar i arxivar les actes.
- Facilitar als membres del Comitè Director la informació necessària per a l’exercici de llurs funcions.
- Estendre els certificats pertinents.
- Custodiar i arxivar les actes.
- Facilitar als membres del Comitè Director la informació necessària per a l’exercici de llurs funcions.
b) Designar un membre del Comitè Director perquè el substitueixi en els supòsits d’absència, malaltia o qualsevol altra causa.
c) Signar avaluacions, acreditacions i certificacions de qualitat.
d) Qualsevol altra funció que sigui delegada pel president del Comitè o pel mateix Comitè Director.
Article 11 bis. Comissió d’Apel·lacions
1. La Comissió d’Apel·lacions és la comissió encarregada de resoldre els recursos administratius interposats contra les resolucions de l’AQUA, o de la Comissió d’Avaluacions, així com per dur a terme aquelles altres funcions que li siguin delegades pel Comitè Director.
2. La Comissió d’Apel·lacions està constituïda pels membres següents:
a) L’alt càrrec del departament encarregat de l’ensenyament superior, membre del Comitè Director.
b) La persona experta internacional, membre del Comitè Director.
c) La persona que representa els estudiants de la Universitat d’Andorra, membre del Comitè Director.
b) La persona experta internacional, membre del Comitè Director.
c) La persona que representa els estudiants de la Universitat d’Andorra, membre del Comitè Director.
3. En cas en que es produeixi un conflicte d’interès, el membre de la Comissió d’Apel·lacions concernit, ha de ser substituir per un dels altres membres integrants del Comitè Director.
4. Es defineixen reglamentàriament el nomenament dels membres que l’han d’integrar, així com el seu funcionament i procés d’apel·lació.
Article 11 ter. Comissió d’Avaluacions
1. La Comissió d’Avaluacions està constituïda per tres membres designats pel Comitè Director, a proposta de la persona que dirigeix l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.
2. Els membres de la Comissió d’Avaluacions són nomenats per a un període de quatre anys, renovables.
3. Entre altres funcions, a la Comissió d’Avaluacions li correspon l’emissió dels informes d’avaluació pertinents i la seva signatura, així com aquelles altres que li siguin delegades pel Comitè Director.
4. Es defineixen reglamentàriament el nomenament dels membres que l’han d’integrar així com el seu funcionament.
Article 12. Personal administratiu i tècnic
El personal administratiu i tècnic és contractat per la persona que dirigeix l’AQUA i es regeix per la Llei de relacions laborals vigent.
Article 13. Incompatibilitats
1. En l’exercici de les seves funcions com a membres del Comitè Director, cap dels membres no pot entrar en conflictes d’interessos en relació amb les funcions atribuïdes i tampoc respecte a les que puguin derivar de la seva activitat professional.
2. El director de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, com a membre amb dedicació no exclusiva, no pot entrar en conflictes d’interessos en relació amb les funcions atribuïdes i tampoc respecte a les que puguin derivar de les seves altres activitats professionals.
Article 14. Grups de treball
Per portar a terme les accions proposades pel Comitè Director de l’AQUA, d’acord amb el desenvolupament de les prioritats estratègiques, la persona que dirigeix l’AQUA pot crear grups de treball en els quals es poden integrar tant representants de la temàtica avaluada com experts externs, actors del món professional, estudiants i titulats de la formació.
Article 15. Principis d’actuació deontològics
1. L’Agència i els grups de treball que la integren actuen d’acord amb els principis d’independència, transparència, professionalitat i responsabilitat.
2. En l’exercici de les seves funcions, l’Agència resta sotmesa a la Llei qualificada de protecció de dades personals, del 18 de desembre del 2003, i les seves possibles modificacions.
3. Els informes d’avaluació favorables de les institucions d’ensenyament superior i dels seus plans d’estudi han de ser públics.
4. Els criteris i processos d’avaluació, acreditació i certificació han de ser públics.
Article 16. Criteris de col·laboració externa
1. Per completar les tasques de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, la persona que dirigeix l’AQUA pot establir relacions de col·laboració amb altres organismes i agències estrangers que tinguin atribuïdes funcions d’avaluació, d’acreditació i de certificació. S’han de prioritzar les que siguin membres de l’Associació Europea per a la Garantia de la Qualitat a l’Ensenyament Superior (European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA)) o estiguin inscrites al Registre Europeu de Garantia de la Qualitat per a l’Ensenyament Superior (European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR)).
2. Les avaluacions i les acreditacions fetes per altres agències o organismes d’avaluació es poden tenir en compte per al desenvolupament de les funcions que estableix la Llei.
En el marc d’aquestes relacions, l’Agència pot acordar convenis de col·laboració amb entitats estrangeres. Aquests convenis els ha d’autoritzar el Comitè Director de l’AQUA.
Article 17. Adscripció a organismes internacionals
Amb l’objectiu d’alinear l’AQUA a les recomanacions de l’Espai Europeu de l’Ensenyament Superior, el director de l’Agència ha d’avaluar l’oportunitat que l’Agència s’inscrigui a l’EQAR i esdevingui membre de l’ENQA. Aquestes propostes han de ser autoritzades pel Comitè Director de l’AQUA.
Article 18. Remissió reglamentària
El contingut de la Llei 9/2016, del 28 de juny, de creació de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) es desenvolupa reglamentàriament.
Disposició transitòria
El director de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra restarà en funcions i disposarà del pressupost transferit pel ministeri titular de l’ensenyament superior fins al moment en què el Consell General nomeni el nou director de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra i aprovi la transferència pressupostària corresponent.Disposició derogatòria
Queden derogats el Decret d’aprovació del Reglament pel qual es regula la creació i el funcionament de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, del 22 de novembre del 2006, i el Decret del 14 de juliol del 2009 que el modifica, així com les altres disposicions que contradiguin aquesta Llei.Disposició final primera
Es modifica l’article 66, apartat 2, de la Llei 12/2008, del 12 de juny, d’ordenació de l’ensenyament superior, amb el contingut següent:“Article 66. Avaluació de la qualitat
[…]
2. L’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior es regula per llei, la qual inclou les normes de funcionament que n’asseguren, entre d’altres, la independència, la transparència, la professionalitat i el reconeixement internacional.”
Disposició final segona
Es faculta el Govern per aprovar les disposicions reglamentàries que siguin necessàries per al desplegament d’aquesta Llei.Disposició final tercera
Aquesta Llei entrarà en vigor l’endemà de ser publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.Casa de la Vall, 28 de juny del 2016
Mònica Bonell Tuset
Subsíndica General
Subsíndica General
Nosaltres els coprínceps la sancionem i promulguem i n’ordenem la publicació en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
François Hollande
President de la República Francesa
Copríncep d’Andorra
President de la República Francesa
Copríncep d’Andorra
Joan Enric Vives Sicília
Bisbe d’Urgell
Copríncep d’Andorra
Bisbe d’Urgell
Copríncep d’Andorra
{includes page=L2016009_F}