Carregant...
 

Decret



Decret del 29-4-2020 de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra.

Exposició de motius

La Constitució del Principat d’Andorra disposa que “la llengua oficial de l’Estat és el català”. El català constitueix un tret fonamental de la nostra identitat. És un element de pertinença, d’expressió col·lectiva de la societat andorrana i, alhora, és un factor d’integració en aquesta societat.

Cal preservar i afavorir l’ús de la llengua catalana com a llengua oficial del país.

De fet, des de la fi del segle passat fins ara, el Consell General, el Govern i els comuns han dut a terme accions mitjançant la creació d’ordinacions, decrets o altres proposicions o accions relatives a àmbits diversos en favor de l’ús social de la llengua oficial.

A partir dels anys seixanta, les autoritats andorranes mostren la seva inquietud referent a l’ensenyament de la llengua catalana i la difusió de la cultura andorrana a les persones adultes. D’aquesta manera, l’any 1962 comencen les primeres classes de llengua catalana i de coneixements del país per a adults. En les dècades posteriors es reestructuren els cursos de llengua catalana i d’història, geografia i institucions andorranes adreçats a la població en general i es crea la Formació d’Adults, especialitzada en l’ensenyament de les persones adultes. El juny de 1994, tenen lloc els primers exàmens de llengua catalana, de nivell A, i el gener de 1995 s’hi afegeixen els de nivell B i C. Igualment, el 10 d’octubre del 2012 el Govern aprova el Decret pel qual es regula l’expedició dels diplomes de nivells de llengua catalana i de ciències històriques i socials emesos pel ministeri encarregat de l’educació.

El Consell d’Europa, l’any 2001, publica el Marc europeu comú de referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües, per orientar els professionals i les persones implicades en l’ensenyament i aprenentatge de les llengües, així com per establir uns referents dels nivells lingüístics per als usuaris.

D’altra banda, des de fa anys, l’Administració pública andorrana, en els processos de selecció exigeix un nivell lingüístic determinat per a cada lloc de treball. L’any 2001, concretament, el Govern aprova els nivells de català (usuari, avançat 1, avançat 2 i superior) que es requereixen per als llocs de treball de l’Administració general i que han estat vigents fins al mes de gener del 2015.

Paral·lelament, el 2014, el ministeri encarregat de l’educació creu convenient adaptar l’ensenyament de la llengua catalana i les titulacions andorranes que s’expedien –nivells A, B i C– als que corresponen al Marc europeu comú de referència, tenint en compte les especificitats del país. El 10 de setembre del 2014 s’aprova el Decret de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra.

A partir de l’aprovació d’aquest Decret, els exàmens que fan els candidats en els processos de selecció organitzats per l’Administració general es basen en el Marc europeu comú de referència i tenen les mateixes característiques i el mateix grau d’exigència que els exàmens als quals es presenten la resta de candidats que volen obtenir algun dels diplomes oficials de llengua catalana. Per consegüent, es veu pertinent que els candidats que superen l’examen de llengua catalana en un procés de selecció obtinguin el diploma oficial de llengua catalana corresponent, i això es tradueix en una modificació, aprovada el 3 de febrer del 2016, del Decret del 10 de setembre del 2014 de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra.

Posteriorment, el capítol quart del Decret esmentat es va modificar en tres ocasions. El 10 de maig del 2017, amb la voluntat de regular l’atorgament dels diplomes de llengua catalana, nivell B1 o B2, als alumnes que obtenen una bona qualificació en l’àrea de llengua catalana en finalitzar el quart curs de segona ensenyança o el curs equivalent, el Govern en va aprovar una modificació.

El 13 de desembre del mateix any, i amb la voluntat d’ampliar la regulació al col·lectiu d’alumnes que tenen la possibilitat d’obtenir un diploma oficial de llengua catalana, el Govern n’aprova una nova modificació que també atorga la possibilitat d’obtenir un diploma oficial de llengua catalana als alumnes que acabin el segon curs de segon cicle de segona ensenyança o l’equivalent a partir del curs 2014-2015.

Finalment, el 26 de juny del 2019, després dels canvis en les reglamentacions sobre el sistema de qualificació que s’utilitza actualment als nivells de segona ensenyança i de batxillerat del sistema educatiu andorrà, i que es defineix exclusivament a partir d’una escala discreta literal formada per cinc qualificacions: A, B, C, D i NA, el Govern aprova una nova modificació del Decret per modificar-ne els articles 25 i 28 i adequar-los al sistema de qualificació en vigor.

En aquest procés, després de les diverses modificacions d’aquest Decret, a través del qual l’Administració general ha fet un esforç per regular i millorar el nivell d’exigència del coneixement de la llengua catalana per accedir a l’Administració general, el Govern considera que cal fixar aquest coneixement com un requisit per poder participar en un procés de selecció i que cal optimitzar els recursos humans i econòmics que es destinen a l’organització d’aquests processos. En aquest sentit, s’estableix un període de transició en el qual es mantenen dos convocatòries internes durant l’any 2020 i es publica la relació de llocs de treball i els nivells oficials de català requerits.

En el capítol primer, el Decret defineix les disposicions generals: els diplomes d’usuari bàsic, nivells A1 i A2; d’usuari independent, nivells B1 i B2, i d’usuari experimentat, nivells C1 i C2. També s’hi estableixen les vies d’obtenció dels diplomes, la definició dels exàmens oficials de llengua catalana, l’accés, l’organització, l’elaboració, la correcció, l’avaluació i l’acreditació de les proves.

En el capítol segon estableix la convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana.

En el capítol tercer regula el reconeixement intern dels diplomes de llengua catalana per als alumnes dels sistemes educatius andorrà, espanyol i francès que finalitzen l’ensenyament obligatori, el batxillerat general o el batxillerat professional. L’obtenció d’aquest diploma certifica un nivell lingüístic de llengua catalana que en certs estudis posteriors pot ser considerat un requisit d’admissió o d’exempció en alguna assignatura.

A proposta de les ministres de Cultura i Esports, d’Educació i Ensenyament Superior, i de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, el Govern, en la sessió del 29 d’abril del 2020, aprova aquest Decret amb el contingut següent:

Capítol primer. Disposicions generals

Article 1. Objecte

Mitjançant aquest Decret es creen i es regulen els diplomes oficials de llengua catalana, les vies d’obtenció i els exàmens oficials. Els diplomes de llengua catalana són títols oficials expedits pel Govern d’Andorra.
Article 2. Definició dels diplomes

1. Els diplomes oficials de llengua catalana acrediten de manera oficial el coneixement de la llengua catalana.

2. Els diplomes oficials de llengua catalana s’enquadren en el Marc europeu comú de referència per a les llengües del Consell d’Europa (MECR) i s’estructuren en els sis nivells següents:

a) Diploma d’usuari bàsic, nivell A1:
Acredita un domini de l’ús de la llengua general que permet desenvolupar les necessitats més bàsiques de comunicació.
b) Diploma d’usuari bàsic, nivell A2:
Acredita un domini de l’ús de la llengua general, tant oral com escrit, que permet desenvolupar amb autonomia una activitat comunicativa bàsica pròpia de les situacions més habituals de comunicació.
c) Diploma d’usuari independent, nivell B1:
Acredita un domini de l’ús de la llengua general, tant oral com escrit, que permet fer front a la major part de situacions lingüístiques comunicatives que es poden presentar sobre temes relatius a la feina, l’escola, la família i l’oci.
d) Diploma d’usuari independent, nivell B2:
Acredita un domini de l’ús de la llengua general, tant oral com escrit, que permet fer front a situacions lingüístiques comunicatives que poden aparèixer sobre temes tant concrets com abstractes, incloent-hi discussions tècniques en el camp professional del parlant.
e) Diploma d’usuari experimentat, nivell C1:
Acredita un domini de l’ús de la llengua general, tant oral com escrit, en la varietat estàndard, que permet comunicar-se amb adequació i correcció en les situacions comunicatives que requereixen l’ús d’un llenguatge mitjanament formal o informal.
f) Diploma d’usuari experimentat, nivell C2:
Acredita un domini de l’ús de la llengua general que permet comunicar-se amb adequació i correcció en qualsevol situació comunicativa, especialment en el registre més formal de la llengua, i també la capacitat d’analitzar conceptes relacionats amb el funcionament del sistema lingüístic català.

Article 3. Publicació del programa

El programa de formació de cada nivell de llengua catalana es publica mitjançant el decret corresponent.
Article 4. Nivells oficials de llengua catalana per accedir a l’Administració general

Les persones candidates que es presentin a una convocatòria pública (interna o externa) han d’acreditar que disposen del diploma oficial de llengua catalana corresponent al nivell requerit per al lloc de treball, d’acord amb l’annex. Aquest document s’actualitza cada any i està a disposició de les persones interessades al web www.funciopublica.ad”.
Article 5. Vies d’obtenció dels diplomes oficials de llengua catalana

Els diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra es poden obtenir per les dos vies següents:

1. Per la via externa, mitjançant la convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana.

2. Per reconeixement intern, en el cas dels alumnes que finalitzen l’ensenyament obligatori i els alumnes que finalitzen el batxillerat dels sistemes educatius andorrà, espanyol i francès.
Article 6. Definició dels exàmens

Els exàmens oficials de llengua catalana consisteixen en una prova escrita i una prova oral que permeten valorar de manera objectiva el grau de desenvolupament de les competències establertes en cada programa. En aquests exàmens s’avalua la comprensió i l’expressió orals, la interacció, i la comprensió i l’expressió escrites de la persona candidata.
Article 7. Organització dels exàmens de llengua catalana

L’organització dels exàmens de llengua catalana és responsabilitat de l’àrea encarregada de la formació de llengua catalana del ministeri encarregat de la cultura.
Article 8. Elaboració i correcció dels exàmens escrits i orals

1. L’elaboració i la correcció dels exàmens escrits i l’avaluació de la llengua oral són a càrrec dels tècnics d’ensenyament que tinguin la titulació requerida.

2. Els professors examinadors de les proves orals no poden examinar els candidats als quals han impartit classe durant l’any acadèmic en curs.
Article 9. Confidencialitat dels exàmens

Totes les persones que participen en els exàmens de llengua catalana han de garantir l’anonimat dels candidats i respectar la confidencialitat dels exàmens i dels resultats.
Article 10. Frau

1. Durant el desenvolupament dels exàmens, es consideren frau els fets següents:

a) Tota comunicació verbal o no verbal entre els candidats.
b) L’ús de documents no autoritzats.
c) L’ús de mitjans de comunicació i tecnològics no autoritzats.
d) La suplantació d’identitat.
e) Qualsevol altra circumstància que la persona responsable dels exàmens oficials pugui considerar frau.


2. Tot frau comès per un candidat durant els exàmens és comunicat immediatament pel vigilant de l’aula a la persona responsable dels exàmens oficials. El frau comès comporta la qualificació de 0 a l’examen i la pèrdua de la convocatòria.
Article 11. Junta d’avaluació dels exàmens oficials de llengua catalana

1. La junta d’avaluació dels exàmens oficials de llengua catalana es compon de les persones següents:

a) El cap de l’àrea encarregada de la formació de llengua catalana del ministeri encarregat de la cultura, que n’assumeix la presidència.
b) El cap d’estudis de l’àrea encarregada de la formació de llengua catalana, que exerceix de secretari de la junta d’avaluació de les proves oficials de llengua catalana.
c) Els professors encarregats de la correcció dels exàmens.


2. La junta d’avaluació es reuneix per a cada diploma de llengua catalana, i té les funcions següents:

a) Aportar les notes dels exàmens de cada candidat en funció dels criteris d’avaluació establerts.
b) Harmonitzar les notes en cas que hi hagi diferències substancials entre els professionals encarregats de la correcció de l’examen.
c) Calcular la qualificació final.
d) Aixecar l’anonimat de cada candidat.
e) Fer la relació dels candidats considerats aptes i no aptes.
f) Redactar i signar l’acta d’avaluació.

Article 12. Acta d’avaluació

L’acta d’avaluació és un document oficial signat per tots els membres de la junta d’avaluació de les proves oficials de llengua catalana. S’arxiva al departament encarregat de la promoció de la llengua catalana. A l’acta d’avaluació hi consten les dades següents:

1. El nivell del diploma de llengua catalana.
2. L’any acadèmic.
3. La convocatòria.
4. Els cognoms i el nom de la persona candidata.
5. El número de document oficial.
6. La qualificació final de l’examen.
7. La resolució d’«apte/a» o «no apte/a».
8. La data de l’examen.
9. La identificació i la signatura dels membres de la junta d’avaluació.
10. El lloc i la data de l’acta.
11. Les observacions que els membres de la junta d’avaluació creguin convenients.

Article 13. Sistema de notació dels exàmens de llengua catalana

1. El barem de notes que s’utilitza per expressar els resultats de l’avaluació a les proves de llengua catalana correspon a l’escala numèrica de 0 a 100 punts.

2. Per ser declarats aptes per obtenir el diploma, els candidats han d’assolir una qualificació final de 60 punts sobre 100 en els nivells A1, A2, B1 i B2, i una qualificació final de 70 punts sobre 100 en els nivells C1 i C2. Els percentatges corresponents a cada àmbit queden definits en la descripció oficial de l’examen i l’avís d’exàmens.

3. La nota que resulta de l’avaluació de l’examen s’expressa amb un decimal.

4. L’absència d’un candidat en una part de l’examen –oral o escrit– equival a la qualificació de no presentat (NP). En aquest cas no es computa cap nota.
Article 14. Publicació i comunicació dels resultats

1. L’àrea encarregada de la formació de llengua catalana del ministeri encarregat de la cultura publica en suport paper i en suport informàtic la resolució corresponent («apte/a» o «no apte/a») dels exàmens de llengua catalana.

2. Tots els candidats reben un document oficial que recull les notes obtingudes, la qualificació final i la resolució corresponent.
Article 15. Consulta de l’examen

1. Després de la publicació dels resultats obtinguts a l’examen oficial de llengua catalana, els candidats poden sol·licitar al Servei de Tràmits del Govern la consulta del seu examen. El termini per formular consultes queda especificat en l’avís d’exàmens. Els professors de l’àrea encarregada de la formació de llengua catalana atenen aquestes consultes.

2. Si un candidat no està d’acord amb el seu resultat, pot formular una reclamació a la direcció del departament encarregat de la promoció de la llengua catalana, que posteriorment emetrà una resolució.

3. Contra aquesta resolució es pot presentar recurs administratiu en els termes establerts al Codi de l’Administració.
Article 16. Acreditació

1. El ministeri encarregat de l’educació emet el diploma oficial de llengua catalana a tots els candidats declarats aptes en el termini fixat a l’article 12 del Decret del 24-02-2016 pel qual es regula l’expedició de diplomes de nivells de llengua catalana i de ciències històriques i socials emesos pel ministeri encarregat de l’educació.

2. Els diplomes atorgats s’inscriuen en el Registre de diplomes de nivells de català i de ciències històriques i socials.

3. Els candidats declarats aptes han de sol·licitar el diploma al Servei de Tràmits del Govern i satisfer, si escau, l’import corresponent al dret d’emissió del diploma.
Article 17. Candidats amb necessitats educatives específiques

1. Per garantir les condicions d’igualtat, els candidats amb necessitats educatives específiques poden sol·licitar l’adequació dels exàmens oficials de llengua catalana.

2. El procediment per sol·licitar les adequacions és el que estableix el Decret del 16-01-2013 regulador de la Comissió de Mesures Específiques per a les Proves Oficials del ministeri encarregat de l’educació.
Article 18. Suport formatiu

Per tal d’atendre les persones que desitgin obtenir els diplomes de llengua catalana, el Govern d’Andorra posa a la seva disposició el suport formatiu que consideri oportú.

Capítol segon. Convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana

Article 19. Convocatòria dels exàmens oficials de llengua catalana i accés

1. L’àrea encarregada de la formació de llengua catalana del ministeri encarregat de la cultura, mitjançant un avís d’exàmens publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, publica, com a mínim una vegada a l’any, una convocatòria externa d’exàmens oficials de llengua catalana.

2. Els exàmens oficials de llengua catalana es poden dur a terme en les convocatòries següents:

a) Convocatòria general: oberta a tots els ciutadans que vulguin obtenir qualsevol dels diplomes de llengua catalana. Poden accedir a la convocatòria externa dels exàmens oficials de llengua catalana les persones majors de setze anys en el moment en què tinguin lloc els exàmens, independentment de la nacionalitat, residents o no residents al Principat d’Andorra, que vulguin acreditar el seu coneixement de llengua catalana.
b) Convocatòria específica del diploma d’usuari experimentat de llengua catalana, nivell C1, adreçada als alumnes de segon de batxillerat o curs equivalent, escolaritzats als sistemes educatius públics presents a Andorra que no tenen el català com a llengua vehicular en la majoria d’assignatures del currículum.


3. En el cas de la convocatòria general, el ministeri encarregat de la cultura publica un avís d’examen en què es determinen les condicions, les normes, la durada, el lloc, la data i l’hora en què es duu a terme l’examen i el lloc de publicació dels resultats.

4. En el cas de la convocatòria específica adreçada als alumnes escolaritzats als sistemes educatius públics d’Andorra, el ministeri encarregat de l’educació publica un avís d’examen en què es determinen les condicions, les normes, la durada, el lloc, la data i l’hora en què es duu a terme l’examen i el lloc de publicació dels resultats.
Article 20. Inscripció als exàmens oficials de llengua catalana

Per formalitzar la inscripció als exàmens oficials de llengua catalana, les persones candidates s’han d’adreçar al Servei de Tràmits del Govern per:

1. Emplenar la sol·licitud d’inscripció als exàmens de llengua catalana i fer efectiu, si escau, el pagament de la quota de drets d’exàmens fixada anualment pel Govern. El pagament d’aquesta quota dona dret a la persona candidata a presentar-se a una única convocatòria.

2. Les persones no andorranes han d’adjuntar una fotocòpia del passaport o d’un document oficial d’identitat.

3. Els candidats amb necessitats educatives específiques han de completar el formulari de sol·licitud d’adaptació als exàmens i hi han d’adjuntar la resta de documents requerits per la normativa reguladora.
Article 21. Expedició del diploma

1. La persona que ha aprovat l’examen de llengua catalana amb les condicions establertes a l’avís d’examen publicat pel Govern és mereixedora del diploma de llengua catalana corresponent.

2. El ministeri encarregat de l’educació emet el diploma oficial de llengua catalana a la persona declarada apta en el termini fixat a l’article 12 del Decret del 24-02-2016 pel qual es regula l’expedició de diplomes de nivells de llengua catalana i de ciències històriques i socials emesos pel ministeri encarregat de l’educació.

3. Els diplomes atorgats s’inscriuen en el Registre de diplomes de llengua catalana i de ciències històriques i socials.

4. La persona ha de sol·licitar el diploma al Servei de Tràmits del Govern i fer efectiva, si escau, la quota de dret d’expedició del títol obtingut.

Capítol tercer. Reconeixement intern dels diplomes de llengua catalana per als alumnes dels sistemes educatius andorrà, espanyol i francès que finalitzen l’ensenyament obligatori, el batxillerat general o el batxillerat professional

Article 22. Obtenció del diploma d’usuari independent de llengua catalana, nivell B1, per reconeixement intern

1. Són mereixedors del diploma d’usuari independent de llengua catalana, nivell B1, els alumnes que no tenen, en la majoria d’assignatures del currículum del segon curs de segon cicle de segona ensenyança o el curs equivalent, la llengua catalana com a llengua vehicular i aproven l’assignatura de llengua catalana en el marc de l’ensenyament de la formació andorrana impartit pel ministeri encarregat de l’educació del Govern d’Andorra.

2. L’obtenció d’aquest diploma, per reconeixement intern, s’adreça als alumnes dels cursos i sistemes educatius següents:

a) Quart curs de l’ensenyament secundari obligatori (ESO) del sistema educatiu espanyol.
b) Seconde (general, tècnica i professional) del sistema educatiu francès.


3. Per ser mereixedor del diploma, l’alumne ha d’aconseguir una nota mitjana anual igual o superior a:

a) 7 punts sobre 10 en el sistema educatiu espanyol.
b) 14 punts sobre 20 en el sistema educatiu francès.

Article 23. Obtenció del diploma d’usuari independent de llengua catalana, nivell B2, per reconeixement intern per als alumnes de segon curs de segon cicle de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà

1. Són mereixedors del diploma d’usuari independent de llengua catalana, nivell B2, els alumnes que cursen el segon curs del segon cicle de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà.

2. Per obtenir el diploma de llengua catalana, cal desenvolupar les competències lingüístiques C1, C2 i C3 del Programa de llengües de segona ensenyança, en l’àmbit de la llengua catalana, amb un nivell de desenvolupament de B o A al final del curs.
Article 24. Obtenció del diploma d’usuari independent de llengua catalana, nivell B2, per reconeixement intern per als alumnes del quart curs d’educació secundària obligatòria (ESO) del sistema educatiu espanyol

Són mereixedors del diploma d’usuari independent de llengua catalana, nivell B2, els alumnes que cursen en llengua catalana la majoria d’assignatures del currículum del quart curs d’ESO del sistema educatiu espanyol, i aproven l’assignatura de llengua catalana en el marc de l’ensenyament de la formació andorrana, impartit pel ministeri encarregat de l’educació del Govern d’Andorra, amb una nota mitjana anual igual o superior a 7 punts sobre 10.
Article 25. Obtenció del diploma d’usuari independent de llengua catalana, nivell B2, per reconeixement intern per als alumnes de segon de batxillerat del sistema educatiu espanyol i per als alumnes de‘terminale’del sistema educatiu francès

1. Són mereixedors del diploma d’usuari independent de llengua catalana, nivell B2, els alumnes que no tenen, en la majoria d’assignatures del currículum de segon de batxillerat o curs equivalent o del darrer curs de batxillerat de formació professional, la llengua catalana com a llengua vehicular i aproven l’assignatura de llengua catalana en el marc de l’ensenyament de la formació andorrana impartit pel ministeri encarregat de l’educació del Govern d’Andorra.

2. L’obtenció d’aquest diploma per reconeixement intern s’adreça als alumnes dels cursos i sistemes educatius següents:

a) Segon de batxillerat del sistema educatiu espanyol.
b) Terminale (general, tècnica i professional) del sistema educatiu francès.


3. Per ser mereixedor del diploma, l’alumne ha d’aconseguir una nota mitjana anual igual o superior a:

a) 7 punts sobre 10 en el sistema educatiu espanyol.
b) 14 punts sobre 20 en el sistema educatiu francès.

Article 26. Obtenció del diploma d’usuari experimentat de llengua catalana, nivell C1, per reconeixement intern per als alumnes de segon de batxillerat o darrer curs de batxillerat professional del sistema educatiu andorrà i segon de batxillerat del sistema educatiu espanyol

1. Són mereixedors del diploma d’usuari experimentat de llengua catalana, nivell C1, els alumnes que cursen el segon de batxillerat o el darrer curs de batxillerat de formació professional del sistema educatiu andorrà i els candidats inscrits a la prova oficial de batxillerat per a candidats lliures dels sistema educatiu andorrà.

2. Per obtenir el diploma de llengua catalana, cal desenvolupar les competències lingüístiques C1, C2 i C3 del Programa de comunicació en llengua catalana o de llengua i literatura catalanes a la prova oficial de batxillerat o a la prova oficial de batxillerat professional, en l’àmbit de la llengua catalana, amb un nivell de desenvolupament de B o A.
Article 27. Expedició del diploma de llengua catalana per als alumnes que en són mereixedors per la via del reconeixement intern

1. El ministeri encarregat de l’educació emet el diploma oficial de llengua catalana als alumnes declarats aptes en el termini fixat a l’article 12 del Decret del 24-02-2016 pel qual es regula l’expedició de diplomes de nivells de llengua catalana i de ciències històriques i socials emesos pel ministeri encarregat de l’educació.

2. Els diplomes atorgats s’inscriuen en el Registre de diplomes de llengua catalana i de ciències històriques i socials.

3. Els candidats declarats aptes han de sol·licitar el diploma al Servei de Tràmits del Govern.

Disposició addicional primera

Atès que el Govern d’Andorra va aprovar el Decret del 10 de setembre del 2014 de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana i el va publicar al BOPA núm. 54, any 26, el 17 de setembre del 2014, s’ha considerat oportú que:

1. Els alumnes escolaritzats al quart curs de l’ensenyament secundari obligatori (ESO) del sistema educatiu espanyol i els alumnes escolaritzats al curs de seconde (general, tècnica i professional) del sistema educatiu francès que compleixin els requisits mencionats a l’article 22 a partir del curs acadèmic 2014-2015 rebin el diploma de llengua catalana de nivell B1.
2. Els alumnes escolaritzats al segon curs de segon cicle del sistema educatiu andorrà i els alumnes escolaritzats al quart curs de l’ensenyament secundari obligatori (ESO) del sistema educatiu espanyol que compleixin els requisits mencionats als articles 23 i 24 a partir del curs acadèmic 2014-2015 rebin el diploma de llengua catalana de nivell B2.


Disposició addicional segona

Els diplomes oficials de llengua catalana expedits pel ministeri encarregat de l’educació previs a la publicació d’aquest Decret tenen, a tots els efectes, la mateixa validesa que els regulats en el Decret.

La correspondència entre els diplomes oficials anteriors i els previstos en aquest Decret és la següent:

El nivell A correspon al nivell A2.
El nivell B correspon al nivell B2.
El nivell C correspon al nivell C1.


Disposició addicional segona

La correspondència entre els nivells de llengua requerits per als llocs de treball de l’Administració general del 2001 i els que defineix aquest Decret és la següent:

Nivell de l’Administració general des de l’any 2001
Correspondència amb els nivells dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra
Usuari Usuari bàsic, nivell A2
Avançat 1 Usuari independent, nivell B1
Avançat 2 Usuari independent, nivell B2
Superior Usuari experimentat, nivell C1

Disposició transitòria primera

El Govern garantirà dos convocatòries extraordinàries internes dels exàmens oficials de llengua catalana per a l’any 2020, que queden regulades de la manera següent:

1. Convocatòria interna dels exàmens oficials de llengua catalana

Les convocatòries internes dels exàmens oficials de llengua catalana les convoca la Secretaria d’Estat de Funció Pública.

En el plec de bases del procés de selecció es determinen, en funció de la descripció oficial de l’examen, les condicions per ser declarat apte per obtenir el diploma de llengua catalana.

2. Accés

Accedeixen a la convocatòria interna dels exàmens oficials de llengua catalana les persones que no tenen el diploma acreditatiu del nivell de llengua catalana exigit al plec de bases i que es presenten a un procés de selecció, intern o extern, de l’Administració general.

3. Inscripció als exàmens oficials de llengua catalana

a) La Secretaria d’Estat de Funció Pública tramet a l’àrea encarregada de la formació de llengua catalana del ministeri encarregat de la cultura la llista dels candidats que es presenten a l’examen oficial de llengua catalana.
b) Els candidats queden automàticament inscrits als exàmens oficials de llengua catalana.


4. Expedició del diploma

a) La persona que ha aprovat l’examen de llengua catalana ha de sol·licitar el diploma al Servei de Tràmits del Govern i fer efectiva, si escau, la quota de dret d’expedició del títol obtingut.
b) L’àrea encarregada dels reconeixements de títols del ministeri encarregat de l’educació expedeix el títol corresponent a cada candidat en un termini màxim de tres mesos.


Disposició transitòria segona

Amb relació a l’article 26, fins que el Centre de Formació Professional no comenci a utilitzar el sistema de puntuació fent ús d’una escala discreta literal formada per cinc qualificacions: A, B, C, D i NA, es consideren mereixedors del diploma d’usuari experimentat de llengua catalana, nivell C1, els alumnes que aproven l’assignatura de llengua catalana amb una nota d’avaluació de centre (NAC) igual o superior a 7 punts sobre 10.

Disposició derogatòria

Amb l’entrada en vigor d’aquest Decret queda derogat el Decret del 10 de setembre del 2014 de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra i les seves modificacions posteriors, així com qualsevol disposició de rang igual o inferior que s’oposi al que estableix aquest Decret o el contradigui.

Disposició final primera

Es modifica l’article 30 del Reglament de selecció, promoció i carrera professional de l’Administració general, del 10 de novembre del 2004, que queda redactat de la manera següent:

Article 30. Coneixement de la llengua oficial

La persona candidata ha de tenir un coneixement de la llengua catalana adequat al lloc de treball que sol·licita, segons el nivell lingüístic establert en la descripció del lloc de treball i d’acord amb els nivells requerits en l’annex del Decret de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra.”

Disposició final segona

Es modifica l’apartat 1 afegint la lletra d, i s’elimina la lletra a de l’apartat 2 de l’article 43 del Reglament del Cos de Banders, del 7 de gener del 2015, que queda redactat de la manera següent:

Article 43. Condicions generals d’accés

1. Les condicions generals d’accés al Cos de Banders, a més a més del que preveu l’article 15 de la Llei del Cos de Banders, són les següents:

a. Títol de batxillerat del sistema educatiu andorrà o títol equivalent.
b. Presentació d’un currículum en el qual l’aspirant esmenti les seves activitats, capacitats, titulacions, documents acreditatius, en relació amb el lloc de treball objecte del concurs. Cal fer menció expressa dels llocs de treball ocupats amb anterioritat.
c. Declaració jurada en la qual el candidat manifesta que no té cap malaltia física que li impedeixi realitzar les proves físiques.
d. Disposar del nivell oficial de català corresponent al lloc de treball d’acord amb l’annex del Decret de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra.


2. Els coneixements requerits per ocupar el lloc de treball són els següents:

a. Coneixements d’aplicacions informàtiques (nivell d’usuari).
b. Coneixements del castellà i del francès.”


Disposició final tercera

Es modifica l’article 44 i s’elimina l’apartat 4 del Reglament del Cos de Banders, del 7 de gener del 2015, que queda redactat de la manera següent:

Article 44. Proves i mèrits

Les proves que han de passar els candidats són les següents:

1. Una prova professional que consta d’un examen escrit que atesti els coneixements sobre l’entorn muntanyenc del país (geografia, fauna i flora), i els coneixements sobre la legislació que afecta el Cos de Banders, i un examen teoricopràctic que posa l’aspirant en situació de treball i que permet mesurar l’aptitud que té una persona per observar l’entorn muntanyenc. La nota final és la mitjana de les dos proves.

2. Una entrevista professional amb el Comitè Tècnic de Selecció. En l’entrevista professional es valora el currículum presentat pel candidat tenint en compte, entre d’altres, l’experiència en la pràctica del muntanyisme.

3. Unes proves físiques que consten d’una prova de resistència/potència (40%), d’una prova de resistència (35%), d’una prova d’orientació (15%) i d’una prova de demostració d’habilitats motrius en el desplaçament per la muntanya d’acord amb el bloc específic de la formació d’educador esportiu en muntanyisme, nivell 1 (10%).”

Disposició final quarta

Es modifica l’apartat 2 de l’article 18 del Reglament d’accés i de promoció interna dels membres del Cos de Policia, del 5 de desembre del 2007, que queda redactat de la manera següent:

Article 18. Requisits generals

2. Titulacions

a) Els candidats que vulguin ocupar una plaça de l’escala intermèdia, executiva o superior han de posseir el diploma oficial de llengua catalana requerit per al lloc de treball, d’acord amb l’annex del Decret de creació i regulació dels diplomes oficials de llengua catalana del Govern d’Andorra.


Disposició final cinquena

Aquest Decret entrarà en vigor l’endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.


Cosa que es fa pública per a coneixement general.

Andorra la Vella, 29 d’abril del 2020

Xavier Espot Zamora
Cap de Govern

Annex

Lloc de treball
Nivell de català
Conductor A1
Conductor viabilitat hivernal A1
Maquinista A1
Operari A1
Peó A1
Peó especialitzat A1
Picapedrer A1
Auxiliar d’instal·lacions A2
Conserge A2
Conserge de Meritxell A2
Operari centraleta Esports A2
Operari de la gossera A2
Operari de magatzem A2
Operari de manteniment A2
Operari de mant. Centre Penitenciari A2
Operari de manteniment de Policia A2
Operari de medi aquàtic A2
Operari manteniment instal·lacions esportives A2
Operari manteniment Auditori Nacional A2
Personal de suport CAI A2
Suport arxiu d’Immigració A2
Suport de Cultura A2
Suport de mitjans de comunicació A2
Suport Sala d’exposicions A2
Mecànic A2
Mecànic del parc mòbil
Treballador familiar
A2
A2
Missatgeria de salut i benestar B1
Operari control edifici administratiu B1
Recepció de Salut i Benestar B1
Reprografia B1
Xofer oficial B1
Adjunt cap utg/sector (sotsoficial) B2
Adjunt sector i resp. transmissions B2
Administrador B2
Administrador adjunt B2
Administrador de sistemes B2
Administrador gestor de sistemes B2
Administratiu administ. situa. admin. B2
Administratiu Biblioteca Nacional B2
Administratiu comptabilitat B2
Administratiu comptable B2
Administratiu d’Afers Exteriors B2
Administratiu d’Afers Socials B2
Administratiu d’Agricultura B2
Administratiu d’Atenció Ciutadana B2
Administratiu de Biblioteca Pública B2
Administratiu de Bombers B2
Administratiu de Central d’Educació B2
Administratiu de centre escolar B2
Administratiu de Comerç i Inspecció B2
Administratiu de Compres i Factures B2
Administratiu de Comptabilitat B2
Administratiu de Comunicació B2
Administratiu de Cultura B2
Administratiu de Duana B2
Administratiu de Gestió de Dades B2
Administratiu de la UIF B2
Administratiu de l’Àrea Mèdica B2
Administratiu de l’OMPA B2
Administratiu de Pagaments B2
Administratiu de Passaports i Nacionalitat B2
Administratiu de Penitenciaria B2
Administratiu de Permisos de Conduir B2
Administratiu de Policia B2
Administratiu de Premsa B2
Administratiu de Protocol B2
Administratiu de recepció Educació B2
Administratiu de règim interior B2
Administratiu de Salut B2

Administratiu de Secretaria d’OT B2
Administratiu de Seguretat Industrial B2
Administratiu de Selecció B2
Administratiu de Societats Mercantils B2
Administratiu de Tràmits B2
Administratiu de Transport Escolar B2
Administratiu de Transports B2
Administratiu de Treball B2
Administratiu de Tresoreria B2
Administratiu de Tributs i Joc B2
Administratiu de Tributs B2
Administratiu de Turisme B2
Administratiu d’Economia B2
Administratiu del BOPA B2
Administratiu del CAI B2
Administratiu del Gabinet Jurídic B2
Administratiu d’Ensenyament Superior B2
Administratiu d’Esports B2
Administratiu d’Estadístiques B2
Administratiu d’Immigració B2
Administratiu d’Indústria B2
Administratiu d’Informàtica B2
Administratiu d’Ingressos B2
Administratiu d’Interior B2
Administratiu d’Intervenció B2
Administratiu d’Ocupació B2
Administratiu d’Urbanisme i OT B2
Administratiu d’Educació Bàsica d’Adults B2
Administratiu d’Esports B2
Administratiu Formació i Desenv. Prof. B2
Administratiu Formació Professional B2
Administratiu Gabinet cap de Govern C1
Administratiu Inspecció de Comerç B2
Administratiu local ambaixades B2
Administratiu Medi Ambient i Sostenibilitat B2
Administratiu Medicina Legal Forense B2
Administratiu mitjans de comunicació B2
Administratiu Mobilitat Explotació Carreteres B2
Administratiu Projectes Estratègics B2
Administratiu Reg. Activitats Econòmiques B2
Administratiu Registre de Vehicles B2
Administratiu de Tributs B2
Administratiu de Bombers B2
Administratiu Societats Mercantils B2
Administratiu suport centre escolar B2
Administratiu transp. Nacionalitat Passaports B2
Agent de Duana B2
Agent de Policia B2
Agent de Policia major B2
Agent inspector B2
Agent penitenciari B2
Agent Policia major membre UIF B2
Agent Policia membre afectat UIF B2
Analista financer B2
Analista financer per a la UIF B2
Analista gestor B2
Analista programador B2
Arquitecte sistema d’informació B2
Arxiver B2
Assistència tècnica elaboració normativa B2
Assistent de direcció de Suport B2
Assistent de direcció B2
Auxiliar d’Arxius B2
Auxiliar d’autòpsies B2
Bander B2
Bander alumne B2
Bibliotecari B2
Bomber B2
Bomber B2
Cap d’Àrea Anàlisi Informació Estadíst. B2
Cap d’Àrea Atenció Infància i Adolescència B2

Cap d’Àrea Atenció Públic i Gestió Documental B2
Cap d’Àrea Centre de Suport Usuaris B2
Cap d’Àrea Conservació Explotació Carreteres B2
Cap d’Àrea Cooperació Transfronterera B2
Cap d’Àrea Coordinació Gestió Emergències B2
Cap d’Àrea de Projectes Comunitaris B2
Cap d’Àrea Gab. Tec. Coord. Pais. Imat. B2
Cap d’Àrea Gab. Sup. Paisatge Imat. B2
Cap d’Àrea Gest. Contr. Ambient. Seg. Ind. B2
Cap d’Àrea Governança Qual. Gest. Coneix. B2
Cap d’Àrea Implantació i Planificació B2
Cap d’Àrea Integr. Tecn. Treb. Col·lab. B2
Cap d’Àrea Justícia Juv. Mes. Penals Al B2
Cap d’Àrea Laboratori Central Sal Pub B2
Cap d’Àrea Medi Aquàtic Infraestructures Fauna B2
Cap d’Àrea Mèdica Produc. Tecnologies B2
Cap d’Àrea Operació Estadista Mostreig B2
Cap d’Àrea Projectes Estratègics Tran B2
Cap d’Àrea Prom. Prevenc. i Vigilància B2
Cap d’Àrea Registre Activitats Econòmiques B2
Cap d’Àrea Seguretat. Industrial Transport Energia B2
Cap d’Àrea Serveis Generals Entitats Esportives B2
Cap d’Àrea Serveis Generals d’Ordenament Territorial B2
Cap d’Àrea Sist. Inf. Coord. Planificació B2
Cap d’Àrea Suport Joves Tutelats Extu. B2
Cap d’Àrea Administació i Sit. Adm. B2
Cap d’Àrea Atenció Intervenció Social B2
Cap d’Àrea Atenció Persones Família B2
Cap d’Àrea BI B2
Cap d’Àrea Central de Compres B2
Cap d’Àrea Centre Acolliment Infant B2
Cap d’Àrea Comptadoria i Tresoreria B2
Cap d’Àrea Coordinació Estadística B2
Cap d’Àrea d’Agricultura B2
Cap d’Àrea d’Arxiu Electrònic B2
Cap d’Àrea de Banders B2
Cap d’Àrea de Béns Immobles B2
Cap d’Àrea de Béns Mobles B2
Cap d’Àrea de Cartografia B2
Cap d’Àrea de Comerç B2
Cap d’Àrea de Dades Fiscals B2
Cap d’Àrea de Gestió Tributària B2
Cap d’Àrea de Joventut B2
Cap d’Àrea de Medicina Legal i Forense B2
Cap d’Àrea de Mobilitat B2
Cap d’Àrea de Museus i Monuments B2
Cap d’Àrea de Planificació B2
Cap d’Àrea de Polítiques d’Igualtat B2
Cap d’Àrea de Projectes B2
Cap d’Àrea de Recaptació B2
Cap d’Àrea de Recerca B2
Cap d’Àrea de Seguretat i Innovació B2
Cap d’Àrea de Seguretat Industrial B2
Cap d’Àrea de Selecció i Avaluació B2
Cap d’Àrea de Solucions B2
Cap d’Àrea de Tràmits B2
Cap d’Àrea de Transports B2
Cap d’Àrea de Tributs B2
Cap d’Àrea de Turisme B2
Cap d’Àrea d’Edificació Pública B2
Cap d’Àrea del Servei d’Ocupació B2
Cap d’Àrea Desenvolupament Tecnològic Educatiu B2
Cap d’Àrea d’Esports B2
Cap d’Àrea d’Immigració i Estudis B2
Cap d’Àrea d’Informàtica B2
Cap d’Àrea d’Inspecció de Treball B2
Cap d’Àrea d’Inspecció General B2
Cap d’Àrea d’Obra Pública B2
Cap d’Àrea d’Obres B2
Cap d’Àrea d’Operacions B2

Cap d’Àrea d’Urbanisme B2
Cap d’Àrea Estadístiques Econòmiques B2
Cap d’Àrea Formació i Desenv. Profes. B2
Cap d’Àrea Inspecció Sociosanitària B2
Cap d’Àrea Mèdica de Treball B2
Cap d’Àrea Mobilitat i Pavimentació B2
Cap d’Àrea Pressupost i Patrimoni B2
Cap d’Àrea Promoció Autonomia Perso. B2
Cap d’Àrea Seguretat Aliment. Entorn B2
Cap d’Àrea Serveis Sociosanitaris B2
Cap d’Àrea Veterinària B2
Cap de brigada B2
Cap d’Informàtica de Policia B2
Cap d’Unitat Conservació Exp. Carreteres B2
Cap d’Unitat d’Aigües B2
Cap d’Unitat de Banders B2
Cap d’Unitat de Biblioteca Nacional B2
Cap d’Unitat de Biblioteca Pública B2
Cap d’Unitat de Fauna B2
Cap d’Unitat de Formació B2
Cap d’Unitat de la Inspecció Comerç B2
Cap d’Unitat de l’OMPA B2
Cap d’Unitat de Medi Atmosfèric B2
Cap d’Unitat de Planificació B2
Cap d’Unitat de Projectes Interns B2
Cap d’Unitat de Projectes Tecnolog. B2
Cap d’Unitat de Projectes Web B2
Cap d’Unitat de Promoció Cultural B2
Cap d’Unitat de Tràmits B2
Cap d’Unitat d’Imatge Gràfica B2
Cap d’Unitat d’Immigració B2
Cap d’Unitat d’Inspecció de Treball B2
Cap d’Unitat Secretaria general Govern B2
Cap d’Unitat Service Desk B2
Cap d’Unitat Administrac. Cent. Educa. B2
Cap d’Unitat Comptadoria i Tresoreria B2
Cap d’Unitat de Comerç i Inspecció B2
Cap d’Unitat Economia Circular B2
Cap d’Unitat Inspec. Allotj. Turístics B2
Cap d’Unitat Inspecció Mediambiental B2
Cap d’Unitat Operativa Aigües B2
Cap d’Unitat Paisatge Biodiversitat Ambiental B2
Cap d’Unitat Reforma Edificis Públics B2
Cap d’Unitat Registre Societats Merca. B2
Cap Utg Logística B2
Cap Utg/Sector (oficial) B2
Cap Utg/Sector(oficial) B2
Comissari de Policia B2
Comissari de Policia de primera B2
Comissari Policia 1a membre UIF B2
Comissari Policia membre UIF B2
Comprador B2
Conserge de centre escolar B2
Controlador de Transport Escolar B2
Coordinador Agència Única B2
Coordinador de Tràmits B2
Coordinador Projecte Viator B2
Coordinador Serv. Aten. Domiciliària B2
Coordinador Unitat Valor. Domicili B2
Coordinadora Pla Est. Refor. Mill. Sis. B2
Documentalista B2
Economista de Salut B2
Educador Penitenciaria B2
Educador Social B2
Encarregat de Cunetes i Senyalització B2
Encarregat de la Gossera B2
Encarregat de magatzem B2
Encarregat de refecció de ferms B2
Encarregat del taller mecànic B2
Encarregat d’obra pública B2
Encarregat Magatzem Manten. Carreter. B2

Energia Segure. Industr. i Transport B2
Enquestador d’Estadístiques B2
Fotògraf B2
Gestor Auditori Nacional B2
Guia cultural B2
Infermer Àrea Mèdica de Treball B2
Infermer del Centre Penitenciari B2
Inspector d’Allotjaments Turístics B2
Inspector de Comerç B2
Inspector de Medi Ambient B2
Inspector de Treball B2
Inspector de Tributs B2
Inspector d’Economia B2
Inspector d’Immigració B2
Inspector sociosanitari B2
Inspector Tec. Ocup. Regu. Via Pública B2
Inspector tècnic B2
Inspector veterinari B2
Interventor delegat adjunt Suport B2
Maquetista d’Imatge Gràfica B2
Mecànic de diagnosis i sistemes B2
Mecànic del parc mòbil B2
Membre afectat a la UIF - Financer B2
Membre afectat a Protec. Civil Ges. B2
Meteoròleg B2
Metge de l’Àrea Mèdica de Treball B2
Metge de Salut Pública B2
Metge forense B2
Monitor B2
Monitor artístic B2
Nunci B2
Oficial bomber B2
Oficial bomber de primera B2
Oficial de Policia B2
Oficial de Policia de primera B2
Oficial penitenciari B2
Oficial penitenciari de primera B2
Oficial de Policia 1a membre UIF B2
Oficial de Policia membre UIF B2
Operador d’audiovisual B2
Operador telefònic B2
Operador telefònic de Bombers B2
Operari de Control d’Aigües B2
Operari de Fauna B2
Operari Medi Aquàtic Infraestructura. B2
Pedagog B2
Personal de fauna B2
Personal de refugis B2
Personal prats de dall B2
Policia auxiliar B2
Programador B2
Programador júnior de Policia B2
Programador sènior
Prospector laboral
B2
B2
Psicòleg adopcions i altres program. B2
Psicòleg d’Afers Socials B2
Psicòleg de Policia B2
Psicòleg d’Infància B2
Psicòleg d’Interior B2
Responsable Adminis. Centre Aixovall B2
Responsable Administ. Afers Socials B2
Responsable Administr. i Pressupost B2
Responsable Administració Protocol B2
Responsable Adminstr. i Pressupost B2
Responsable Conservació Carreteres B2
Responsable d’Arxius B2
Responsable de Camins i Refugis B2
Responsable de Comptabilitat B2
Responsable de Gestió de Dades B2
Responsable de la UIF B2
Responsable de Museus B2

Responsable de Passaports i Naciona. B2
Responsable de Promoció Esportiva B2
Responsable de Recollida de Dades B2
Responsable de Transport Escolar B2
Responsable del Parc Mòbil B2
Responsable del Punt d’Empresa B2
Responsable del Registre de Vehicles B2
Responsable Duana B2
Responsable Manteniment Policia B2
Responsable Pressupost i Comptabilitat. B2
Responsable Qual. Sup. Adm. i Gest. Pr. B2
Responsable Tecn. Coopera. Transfront. B2
Responsable Trobada Familiar B2
Secretari administrador Escola And. B2
Sotsoficial de Policia B2
Sotsoficial de Policia de primera B2
Sotsoficial form. selec. Bombers B2
Sotsoficial major de Policia B2
Sotsoficial major Policia membre UIF B2
Sotsoficial penitenciari B2
Sotsoficial penitenciari primera B2
Sotsoficial Policia 1a membre UIF B2
Sotsoficial Policia membre UIF B2
Sotsoficial bomber B2
Sotsoficial bomber de primera B2
Supervisor B2
Suport bibliotecari B2
Suport Central Educació B2
Suport centre escolar B2
Suport museu B2
Suport tècnic de l’OECC B2
Suport tècnic de Recursos Socials B2
Tècnic administ. Cimera Iberoameri. B2
Tècnic administ. de Proj. Estratègi. B2
Tècnic administ. Mobilitat Paviment B2
Tècnic administ. Patrimoni Natural B2
Tècnic administrat. Escola Andorrana B2
Tècnic administrat. Protecció Civil B2
Tècnic administratiu admin. situ. a. B2
Tècnic administratiu Afers Exterior B2
Tècnic administratiu Afers Socials B2
Tècnic administratiu Agència Mobilitat B2
Tècnic administratiu Cent. Peni. B2
Tècnic administratiu d’Agricultura B2
Tècnic administratiu de Bombers B2
Tècnic administratiu de Comerç B2
Tècnic administratiu de Comptabilitat B2
Tècnic administratiu de Comunicació B2
Tècnic administratiu de Cultura B2
Tècnic administratiu de Duana B2
Tècnic administratiu de Joventut B2
Tècnic administratiu de l’OIA B2
Tècnic administratiu de l’OMPA B2
Tècnic administratiu de Medi Ambient B2
Tècnic administratiu de Policia B2
Tècnic administratiu de Pressupost B2
Tècnic administratiu de Salut B2
Tècnic administratiu de Selecció B2
Tècnic administratiu de Suport B2
Tècnic administratiu de Transports B2
Tècnic administratiu de Treball B2
Tècnic administratiu de Tributs B2
Tècnic administratiu de Turisme B2
Tècnic administratiu d’Economia B2
Tècnic administratiu del BOPA B2
Tècnic administratiu del DSI B2
Tècnic administratiu d’Esports B2
Tècnic administratiu d’Immigració B2
Tècnic administratiu d’Interior B2

Tècnic administratiu d’Ocupació B2
Tècnic administratiu Ens. Superior B2
Tècnic administratiu Form. Desenv. Prof. B2
Tècnic administratiu Gestió Pressu. B2
Tècnic administratiu Inspec. Treball B2
Tècnic administratiu Jovent. Volunt. B2
Tècnic administratiu Missió Perman. B2
Tècnic administratiu Patrim. Natural B2
Tècnic administratiu Pres. i Patri. B2
Tècnic administratiu Recon. Titulac. B2
Tècnic administratiu Registre Civil B2
Tècnic administratiu Secre. Gral. Gov. B2
Tècnic administratiu Unitat Gestió B2
Tècnic administratiu Urb. i OT B2
Tècnic anàlisi dades estadístiques B2
Tècnic analista de laboratori B2
Tècnic antropòleg B2
Tècnic arqueòleg B2
Tècnic atenció social menors B2
Tècnic cartògraf B2
Tècnic Cenatra B2
Tècnic COEP B2
Tècnic coord. Segur. Paisat. i Imatg. B2
Tècnic d’Administració i Situ. Adm. B2
Tècnic d’Afers Exteriors B2
Tècnic d’Agricultura B2
Tècnic d’Atenció Social B2
Tècnic d’Atenció Social B2
Tècnic d’Atenció Social Primària B2
Tècnic de Caça B2
Tècnic de Catalogació B2
Tècnic de Comptabilitat B2
Tècnic de Construcció i Urbanisme B2
Tècnic de Control Ambiental B2
Tècnic de Cultura B2
Tècnic de Delineació B2
Tècnic de Fauna B2
Tècnic de Finances B2
Tècnic de Gestió de Mobilitat B2
Tècnic de Joventut B2
Tècnic de Medi Ambient B2
Tècnic de Medi Aquàtic B2
Tècnic de Meteorologia B2
Tècnic de Museus i Monuments B2
Tècnic de Patrimoni Arquitectònic B2
Tècnic de Planificació Energètica B2
Tècnic de Pressupost i Control B2
Tècnic de Pressupost i Patrimoni B2
Tècnic de Projectes B2
Tècnic de Protecció Civil B2
Tècnic de Protocol B2
Tècnic de Protocol d’Exteriors B2
Tècnic de Qualitat de l’Aire B2
Tècnic de Recerca B2
Tècnic de Recerca Històrica B2
Tècnic de Recursos Humans B2
Tècnic de Recursos Sanitaris B2
Tècnic de Recursos Socials B2
Tècnic de Registre de Comptabilitat B2
Tècnic de Residus B2
Tècnic de Riscos Naturals B2
Tècnic de Seguretat Industrial B2
Tècnic de Selecció B2
Tècnic de Sistemes B2
Tècnic de Sistemes sènior B2
Tècnic de suport B2
Tècnic de suport Agència Mobilitat B2
Tècnic de suport Ajudes a l’Esport B2
Tècnic de suport de Laboratori B2
Tècnic de suport de Medi Atmosfèric B2

Tècnic de suport de Tributs B2
Tècnic de suport de Turisme B2
Tècnic de suport del CCO B2
Tècnic de suport d’Intervenció B2
Tècnic de suport en cartografia B2
Tècnic de suport Gestió Instal·lació B2
Tècnic de suport Seguretat Industrial B2
Tècnic de transport per cable B2
Tècnic de Transports B2
Tècnic de Tributs B2
Tècnic de Tributs i Joc B2
Tècnic de Turisme B2
Tècnic del Gabinet cap de Govern C1
Tècnic del lectorat C1
Tècnic d’Energia B2
Tècnic desenvolupament normatiu UE B2
Tècnic d’Esport Extraescolar B2
Tècnic d’Esports B2
Tècnic d’Estadística de Treball B2
Tècnic d’Impacte Ambiental B2
Tècnic d’Informàtica de Duana B2
Tècnic d’Informàtica i Estadística B2
Tècnic d’Innovació i Recerca B2
Tècnic d’Interior B2
Tècnic d’Inventari i Documentació B2
Tècnic d’Obres i Projectes B2
Tècnic d’Obres Públiques B2
Tècnic documentalista B2
Tècnic d’Ocupació B2
Tècnic d’Urbanisme i Entorns B2
Tècnic en aeronàutica B2
Tècnic en planificació B2
Tècnic en producció animal B2
Tècnic en productes i tecnologies B2
Tècnic en salut ambiental B2
Tècnic en sanejament B2
Tècnic especia. recone. titulacions B2
Tècnic especialista en aigües B2
Tècnic FAO B2
Tècnic Formació i Desenv. Professio. B2
Tècnic formador ocupacional B2
Tècnic Gestió de la Informació B2
Tècnic Gestió Prestacions Socials B2
Tècnic Informació Serveis Sanitaris B2
Tècnic informàtic B2
Tècnic informàtic d’Agricultura B2
Tècnic informàtic de Policia B2
Tècnic inspector aliments B2
Tècnic Inventari i Documentació B2
Tècnic Ofici. Energ. i Canvi Climàtic B2
Tècnic operador Xena B2
Tècnic OSCEPA B2
Tècnic Patrim. Arquit. Urban. i Paisat. B2
Tècnic pedagògic en RH B2
Tècnic pedagògic Relacions Internacionals B2
Tècnic Pla Nacional contra Drogodep. B2
Tècnic Planificació i Ocupació Terr. B2
Tècnic Prevenc. Prom. Vigilan. Salut B2
Tècnic Registre Dipòsit Comptes B2
Tècnic Registre Societat Mercantils B2
Tècnic Reproduc. documentació Arxius B2
Tècnic Restauració i Conservació Béns Immobles B2
Tècnic Restauració i Conservació Béns Mobles B2
Tècnic Seguretat i Salut en Treball B2
Tècnic Sistemes Informació Geograf. B2
Tècnic suport d’audiovisual i ràdio B2
Tècnic suport de Registre de Comerç B2
Tècnic suport dinamitzador lectura B2
Tècnic suport emissions monedes B2
Tècnic suport en comptabilitat B2
Tècnic suport en recursos sanitaris B2

Tècnic suport Registre Socie. Mercan. B2
Tècnic Transport Nacional Passatgers B2
Tècnic Transports Vehicles Seg. Via. B2
Tècnic Treball Social Desenvolupam. B2
Treballador familiar sociosanitari B2
Treballador social B2
Veterinari B2
Advocat fiscal/financer C1
Cap d’Àrea Afers Generals i Jurídics C1
Cap d’Àrea Relacions Coop. Juríd. Inte. C1
Cap d’Àrea Central d’Afers Exteriors C1
Cap d’Àrea d’Arxius i Gest. Document. C1
Cap d’Àrea del BOPA C1
Cap d’Àrea del Gabinet Jurídic C1
Cap d’Àrea d’Entitats Jurídiques C1
Cap d’Àrea Reconeixement de Titulacions C1
Economista Relacions Internacionals C1
Interventor delegat C1
Interventor delegat adjunt C1
Interventor general C1
Interventor general adjunt C1
Jurista d’Afers Socials C1
Jurista de Salut C1
Jurista d’Estadística C1
Jurista d’Interior C1
Jurista Estrasburg C1
Lletrat de contenciós C1
Lletrat de Duana C1
Lletrat de Policia C1
Lletrat del Gabinet Jurídic C1
Lletrat d’Interior C1
Registrador civil C1
Registrador civil suplent C1
Tècnic Gabinet Mitjans Comunicació C1
Cap d’Àrea de Llengua Catalana C2
Cap d’Àrea de Política Lingüística C2
Tècnic assessor de català C2
Tècnic de Política Lingüística C2
Tècnic dinamitzador C2



Portal Jurídic del Principat d’Andorra