Carregant...
 

Decret d’aprovació del reglament de classificació administrativa de contractistes



Exposició de motius

La contractació pública constitueix en les societats actuals i avançades l’eina principal per a l’execució dels serveis públics. La contractació, en l’àmbit de les administracions del país, representa un volum molt important d’activitat i de despesa pública, la qual cosa justifica que la normativa hagi evolucionat en aquesta matèria.

La importància quantitativa que suposen els contractes administratius per a les diferents institucions públiques, d’obres i de subministrament en especial, han obligat a preveure i millorar els procediments de contractació combinant el respecte per la igualtat entre licitadors i l’eficiència cercada.

Amb l’aprovació de la Llei de contractació pública el 9 de novembre del 2000, s’han respectat els principis de concurrència i publicitat que regeixen en matèria de contractes públics i alhora s’ha previst reprendre i desenvolupar la classificació administrativa de contractistes i el registre de contractes.

De manera general aquest Reglament tracta de desenvolupar determinats aspectes de la Llei de contractació pública. En primer lloc es regula el que serà el màxim òrgan de la contractació, que és la Junta de Contractació Pública. En aquest sentit, la present norma estableix específicament el funcionament i la composició de la Junta de contractació administrativa.

En segon lloc es fa un desplegament exhaustiu per assolir la classificació administrativa de contractistes. El conjunt d’articles que preveu el Reglament es tradueix en un recull de dades que serveixen per determinar objectivament la classificació de les empreses, en subgrups, grups i categories.

Per últim, es tracta del registre de contractes seguint amb la vocació de l’Administració de donar transparència dels seus actes.

Dins el Reglament, i seguint el que estableix la pròpia Llei de contractació pública, s’ha tractat de manera específica el cas de les unions temporals d’empreses; en aquest sentit s’ha previst com s’han de formalitzar les dites unions davant l’Administració i s’ha regulat com l’experiència adquirida per mitjà d’aquesta figura permetrà a les empreses individuals acreditar-la per millorar la seva categoria dins la classificació.

En compliment de la Llei de la contractació pública i amb el desplegament del present Reglament, els contractistes han d’obtenir la classificació administrativa per a l’execució d’obres d’import superior a cent vint mil dos-cents tres euros (120.203 euros) i per a subministraments de pressupost superior a seixanta mil cent dos euros (60.102 euros).

A proposta de la ministra de Finances, el Govern en la sessió del 31 de desembre del 2002 aprova el Reglament de classificació administrativa de contractistes.
Article únic

S’aprova el Reglament de classificació administrativa de contractistes, que entrarà en vigor al cap de 30 dies de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Reglament de classificació administrativa de contractistes

Article 1
Objecte
L’objecte del Reglament és regular el funcionament de la Junta de Contractació Administrativa, el procediment de classificació administrativa de contractistes i el funcionament del registre de contractes, d’acord amb el capítol VI de la Llei de contractació pública.
Article 2
Àmbit d’aplicació
El Reglament és d’aplicació a l’Administració general, a les entitats parapúbliques o de dret públic i als altres organismes públics dependents de l’Administració general.
Article 3
Composició de la Junta de Contractació Administrativa
1. D’acord amb l’article 64 de la Llei de la contractació pública, es determina que, juntament amb el ministre de Finances o un funcionari delegat per ell, que la presideix, i un representant de la Intervenció General formen part de la Junta de Contractació Administrativa (en endavant Junta) els directors dels departaments d’Ordenament Territorial, d’Indústria, de Turisme i de Pressupost i Patrimoni.

2. Les entitats parapúbliques o de dret públic han de nomenar conjuntament un representant, que també forma part de la Junta.

3. El president de la Junta pot convocar, si ho estima convenient, els directors d’altres departaments o d’alguna entitat parapública o de dret públic en concret.
Article 4
Funcions dels membres de la Junta
1. El president convoca les reunions de la Junta, estableix l’ordre del dia de cada convocatòria i vetlla per la regularitat de les reunions. Igualment, el president designa una persona per realitzar les funcions administratives de secretari de les reunions.

2. El secretari aixeca acta de totes les reunions de la Junta, que signa juntament amb el president. El secretari convoca les reunions a petició del president, custodia la documentació de la Junta i realitza les altres funcions que li puguin ser encomanades.
Article 5
Funcionament de la Junta
1. La Junta es reuneix com a mínim un cop a l’any i és convocada pel president amb una antelació mínima de deu dies; ha d’indicar la data, l’hora, el lloc i l’ordre del dia de la reunió.

2. La Junta queda vàlidament constituïda amb la presència de les tres quartes parts dels membres convocats o dels seus representants.

3. La Junta verifica les sol·licituds de classificació administrativa de contractistes i la documentació adjunta degudament registrada i recepcionada al Servei de Tràmits del Govern.

4. Els acords de la Junta es prenen pels vots favorables dels dos terços dels assistents. Excepcionalment i per la presa d’acords relatius a l’aprovació dels informes sol·licitats pel Govern, és suficient la majoria simple de vots favorables dels assistents.

5. L’acta conté els acords presos per la Junta amb indicació de l’ordre del dia i dels vots a favor i en contra de la decisió adoptada.
Article 6
Procediment d’atorgament de la classificació administrativa
1. Les empreses interessades a posseir la classificació administrativa han de presentar una sol·licitud (annex 1) adreçada al ministre de Finances, a través del Servei de Tràmits, en la qual han d’indicar els subgrups als quals poden ser classificats i que estan indicats als annexos números 2 i 3 del Reglament.

2. La Junta verifica la documentació adjuntada en funció dels criteris d’atribució de la classificació administrativa establerta, a l’article 7 del Reglament, i formula una proposta raonada al Ministeri de Finances, que eleva la seva proposta al Govern, que resol l’expedient.

3. En el cas que la sol·licitud o la documentació adjuntada presenti mancances, errors o requereixi algun aclariment, la Junta s’adreça a la persona interessada i li atorga un termini de 10 dies hàbils per poder-ho esmenar. Transcorregut el termini sense haver presentat els complements d’informació o haver esmenat les mancances, la Junta procedeix a arxivar l’expedient.
Article 7
Requisits per sol·licitar la classificació administrativa
Les sol·licituds s’han d’acompanyar de la documentació que acrediti que l’empresa té capacitat de contractar amb l’Administració, que té capacitat organitzativa, i que disposa de mitjans tècnics, recursos humans i financers.
Article 8
Acreditació de la capacitat jurídica de l’empresari
Per acreditar la capacitat jurídica per contractar, la persona interessada ha d’assenyalar el seu número d’inscripció al Registre de Comerç i Indústria, amb la finalitat que la Junta pugui verificar que el seu objecte li permet realitzar les activitats dels subgrups sol·licitats. Igualment ha de presentar una declaració jurada on manifesti que no es troba en cap dels supòsits previstos a l’article 7 apartat 1 de la Llei de contractació pública.
Article 9
La classificació en subgrups
1. Per a la classificació en un subgrup d’obres, s’exigeix el compliment per part del contractista d’alguna de les condicions següents:

a) Haver executat obres específiques del subgrup durant els darrers cinc anys.

b) Haver executat, durant els darrers cinc anys, obres específiques d’altres subgrups afins al mateix grup. S’entén per subgrups afins els que presenten analogies importants pel que fa a sistemes d’execució i equips a utilitzar, d’acord amb el que estableix l’article 16.

c) Haver executat, durant els darrers cinc anys, obres específiques d’altres subgrups del mateix grup que presentin una complexitat més gran quant a sistemes d’execució i equips a utilitzar perquè el subgrup de què es tracti pugui ser considerat com a depenent d’algun d’aquells, d’acord amb l’article 16.

Per acreditar la seva experiència com a contractista d’obres, l’empresa sol·licitant ha de presentar uns certificats acreditatius d’obres executades en els darrers cinc anys anteriors a la presentació de la sol·licitud. Les certificacions han de contenir el títol i la localització de l’obra, l’import de les obres executades i el període de construcció. Aquests certificats (annex 8) han d’estar signats pel director facultatiu de l’obra i han d’incloure que ha estat realitzada satisfactòriament.

En tot cas, sense necessitat d’haver executat obres específiques del subgrup durant els darrers cinc anys, pot classificar-se en el subgrup si disposa del personal tècnic qualificat i experimentat amb una antiguitat mínima d’un any a l’empresa del contractista de què es tracti i de maquinària i equips d’aplicació especial al tipus d’obra a què el subgrup es refereix i de recursos financers suficients. Els requisits que ha de complir l’empresa per assolir la classificació d’un subgrup estan especificats a l’article 17.

2. Per acreditar l’experiència com a subministrador de béns, l’empresa sol·licitant ha de presentar uns certificats acreditatius dels principals subministraments realitzats en els darrers cinc anys anteriors a la presentació de la sol·licitud, amb indicació dels imports, naturalesa i característiques, dates i destinataris. Aquests certificats (annex 9) han d’estar signats per un representant autoritzat de l’entitat contractant del subministrament, i han d’incloure que el subministrament ha estat realitzat satisfactòriament.

En tot cas, sense necessitat d’haver efectuat subministraments específics del grup o subgrup determinat durant els darrers cinc anys, cal disposar dels recursos financers suficients i demostrar que l’empresa es troba en situació de funcionament normal conforme a les seves característiques. Els requisits que ha de complir l’empresa per assolir la classificació d’un subgrup estan especificats a l’article 17.
Article 10
Acreditació de la capacitat financera del sol·licitant
1. Per acreditar la capacitat financera, el sol·licitant ha d’aportar els estats financers de l’últim trienni, prèviament auditats. Alternativament, el sol·licitant pot presentar el certificat o certificats bancaris emesos per les entitats legalment establertes al Principat amb què ha operat els darrers tres anys (annex 4).

La Junta té en compte la relació j=MA/MC.
MA és la mitjana dels abonaments del tràfic de l’activitat pròpia de l’empresa dels tres últims anys.
MC és la mitjana dels càrrecs del tràfic de l’activitat pròpia de l’empresa dels tres últims anys.

2. En el cas que es presentin els estats financers auditats, la Junta de Contractació té en compte l’import anual mitjà dels fons propis al tancament dels tres últims exercicis (C) i la màxima anualitat d’obres executades durant els darrers cinc anys, o bé l’import anual mitjà dels subministraments totals executats dels darrers cinc anys, resultant de la fórmula f=C/MAMC.

L’índex (j) o (f) determina el terme indicador de la capacitat financera de l’empresa (FIN) segons les correlacions de la taula següent:


f> 0,20 0,24 0,28 0,32 0,36 0,40 0,44 0,48
f≤ 0,20 0,24 0,28 0,32 0,36 0,40 0,44 0,48
j> 0,8 0,85 0,90 0,95 1 1,05 1,10 1,15
j≤ 0,8 0,85 0,90 0,95 1 1,05 1,10 1,15
FIN 0,0 0,1 0,2 0,3 0,4 0,5 0,6 0,7 0,8

3. En el cas que el sol·licitant presenti els seus comptes auditats i les certificacions bancàries esmentades abans, la Junta ha de tenir en compte aquells en què la classificació en resulti més beneficiosa.
Article 11
Acreditació dels mitjans humans de què disposa l’empresa sol·licitant
1. Per acreditar els mitjans humans cal presentar:

a) Un certificat emès per la Caixa Andorrana de Seguretat Social del nombre de persones donades d’alta en els darrers tres anys i en què figuri la relació del personal nominal de l’exercici en curs amb la menció de la seva antiguitat. El certificat ha de ser emès durant els tres mesos anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

b) Un document acreditatiu de la col·laboració amb professionals lliberals, quan sigui el cas. Aquest document ha de ser signat pel professional lliberal i ha de contenir el detall de les prestacions objecte de col·laboració, i n’ha d’indicar la data d’inici. El certificat s’ha d’emetre durant els tres mesos anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

c) Un document en el qual s’indiqui l’organigrama de l’empresa en el moment de sol·licitar la classificació, fent menció dels noms de les persones que ocupen els càrrecs de responsabilitat i la seva antiguitat.
Per als contractistes d’obres, l’organigrama ha d’incloure especialment els noms dels caps d’obra, dels responsables de seguretat i salut laboral de les obres així com de tots els tècnics universitaris de grau superior o mitjà i dels tècnics no universitaris, tant si es tracta de personal assalariat com si col·laboren com a professionals lliberals.
Per als empresaris subministradors, l’organigrama ha de contenir especialment els noms del tècnics encarregats del control de qualitat i del servei postvenda, integrats o no a l’empresa i els professionals lliberals.

d) Els currículums de les persones esmentades a l’apartat 1 c), i l’annex 5 degudament omplert.

2. Per als contractistes d’obres, la Junta avalua el terme indicador del personal tècnic qualificat (PTQ) en funció del nombre, de la titulació i de l’experiència del personal tècnic de l’empresa en relació amb l’import de l’obra executada.

S és la suma de les puntuacions corresponents als tècnics de cada empresa, donades pel quadre següent:

A efectes del quadre anterior, s’entén com a “tècnic universitari” el corresponent a titulacions d’enginyeria o arquitectura, sigui de grau mitjà o superior, i s’entén com a “tècnic d’obres públiques no universitari” el corresponent a la titulació de sobrestant d’obres públiques de segon grau o similar.

Els encarregats d’obra que no disposin de titulació acadèmica s’assimilaran a “tècnic d’obres públiques no universitari” amb experiència superior o igual a 5 anys si compleixen les dues condicions següents:


Titulació
Experiència professional Puntuació
Superior o igual a Inferior a
Tècnic universitari superior 15 anys ——— 9 punts
Tècnic universitari superior 5 anys 15 anys 8 punts
Tècnic universitari superior 1 any 5 anys 7 punts
Tècnic universitari de grau mitjà 15 anys ——— 6 punts
Tècnic universitari de grau mitjà 5 anys 15 anys 5 punts
Tècnic universitari de grau mitjà 1 any 5 anys 4 punts
Tècnic d’obres públiques no universitari 5 anys ——— 3 punts
Tècnic d’obres públiques no universitari 1 any 5 anys 2 punts


a) Si tenen una experiència acreditada com a encarregats d’obres en el sector de la construcció a Andorra superior a deu anys. L’experiència s’acreditarà mitjançant certificats dels tècnics que han exercit la direcció facultativa de les obres en les quals ha participat l’encarregat, certificats dels responsables de les empreses andorranes en les quals ha treballat l’encarregat i certificat de la CASS acreditatiu d’haver estat donat d’alta en les empreses referenciades i en els períodes indicats

b) Haver seguit satisfactòriament un curs de prevenció de riscos laborals aplicat a la construcció, avalat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis o alguna altra entitat de dret públic.

Per a l’avaluació de les puntuacions anteriors només es tenen en compte aquells tècnics que estan donats d’alta a l’empresa o que hi col·laborin amb una antiguitat mínima d’un any a la data de presentació de sol·licituds.

Les persones amb càrrec de gerent, de director general o director tècnic dins de l’empresa són puntuades amb un grau superior al qual els correspondria d’acord amb la seva titulació i experiència o, alternativament, amb un grau superior a la puntuació màxima obtinguda per un altre tècnic de l’empresa. Si aquesta puntuació fos de 9 punts, se’ls puntuarà amb 10 punts, i en cap cas els correspon una puntuació inferior a 6 punts.

El terme indicador PTQ (personal tècnic qualificat) es calcula mitjançant el procediment següent:

t = 120.000 x S / MAMC

MAMC és la màxima anualitat del conjunt d’obres executades pel contractista durant els darrers cinc anys.

El terme indicador PTQ ve donat per la taula següent, en què s’estableixen quatre escales diferents segons quin sigui el valor de MAMC:


MAMC≤900.000 >T

1,0
1,0
1,9
1,9
2,8
2,8
3,7
3,7
4,6
4,6
900.000<MAMC≤4.500.000 >
t

1,0
1,0
1,8
1,8
2,6
2,6
3,4
3,4
4,2
4,2
4.500.000<MAMC≤15.000.000 >
t

 
1,0
1,0
 
1,6
1,6
2,2
2,2
2,8
2,8
3,4
3,4
MAMC>15.000.000 >t

1,0
1,0
1,4
1,4
1,8
1,8
2,2
2,2
2,6
2,6
PTQ = 0 0,1 0,2 0,3 0,4 0,5

3. Per als contractistes de subministrament el terme indicador del personal tècnic qualificat (PTQ) d’una empresa resulta del nombre, de la titulació, de l’experiència, i de l’import dels contractes de subministraments executats durant els darrers cinc anys.

Als efectes de la seva determinació s’estableix l’escala de punts següents:


Titulació
Experiència professional Puntuació
Superior o igual a Inferior a
Tècnic universitari superior 5 anys ——— 8 punts
Tècnic universitari superior 1 any 5 anys 6 punts
Tècnic universitari de grau mitjà 5 anys ——— 5 punts
Tècnic universitari de grau mitjà 1 any 5 anys 4 punts
Altre personal 5 anys ——— 3 punts

L’assistència tècnica i els tècnics no integrats a l’empresa es compten com un percentatge de l’increment sobre la puntuació total obtinguda per al personal en plantilla (S) i és apreciada estimativament per la Junta, i té en compte la importància que l’assistència tècnica i el tècnics no integrats representen amb relació al personal tècnic de què disposa l’empresa, tal com es determina en el quadre següent:


Importància de l’assistència tècnica Baixa Mitjana Alta
Percentatge de l’increment en la puntuació 5 10 15

L’índex ptq (personal tècnic qualificat) es calcula mitjançant la formula següent:

ptq = (120.000 x S)/MAMC

S és la suma de les puntuacions corresponents al personal de cada empresa, incrementat, si escau, pel percentatge obtingut de la valoració de l’assistència tècnica i dels tècnics no integrats.

MAMC és l’import anual mitjà dels subministraments dels últims cinc anys.

El valor del terme (PTQ) s’obté a partir de la taula següent en què s’estableixen dues escales diferents segons l’import del MAMC:


MAMC≤150.000 >ptq≤ 1,0 1,9 2,8 3,7 4,6
1,0 1,9 2,8 3,7 4,6
150.000<MAMC >ptq≤ 1,0 1,8 2,6 3,4 4,2
1,0 1,8 2,6 3,4 4,2
PTQ= 0,0 0,1 0,2 0,3 0,4 0,5

Article 12
Acreditació del mitjans tècnics
1. Per acreditar els mitjans tècnics l’empresa ha d’aportar una descripció dels vehicles i de la maquinària (annex 6 i 7), dels locals i de l’equipament industrial lligats a l’activitat objecte del subgrup sol·licitat tot indicant si n’és propietària.

El lísing o arrendament financer s’assimila als mitjans tècnics en propietat.

Tots els mitjans tècnics de què disposa l’empresa en règim de lloguer s’han d’acreditar mitjançant el contracte corresponent.

2. A més, els empresaris subministradors que sol·liciten la classificació administrativa han de presentar una descripció de l’equip tècnic i, si escau, de les mesures aplicables pel subministrador per tal de garantir la qualitat dels béns i els mitjans d’estudi i investigació de l’empresa. Igualment a demanda de l’Administració, el sol·licitant ha de justificar els mitjans tècnics aportant mostres, descripcions i fotografies dels béns propis del gir i el tràfic de l’empresa.

3. Per als contractistes d’obres els mitjans tècnics es valoren d’acord amb el valor actual de la seva maquinària, el valor que l’empresa abona en concepte de lloguer de maquinària i amb la màxima anualitat de l’obres executades durant l’últim quinquenni de conformitat amb la taula i la fórmula que segueixen:


m> 0,10 0,16 0,22 0,28 0,34 0,40 0,46
m≤ 0,10 0,16 0,22 0,28 0,34 0,40 0,46
MAQ 0,0 0,1 0,2 0,3 0,4 0,5 0,6 0,7

En què (m) és l’índex de maquinària de l’empresa, que resulta del valor obtingut de la fórmula següent: m = (P + 2xA)/MAMC.

P és el valor actual del parc de maquinària destinada a la construcció d’obres propietat de l’empresa i de la maquinària de què disposi en règim d’arrendament financer.

A és l’import anual mitjà pagat per l’empresa en concepte de lloguer de maquinària durant els darrers cinc anys.

MAQ és el valor de la maquinària de l’empresa.

Per avaluar l’índex de maquinària és necessari que l’empresa adjunti a la sol·licitud de classificació la documentació acreditativa del valor de la maquinària que té en propietat (contracte de compra) i de la maquinària de què disposa en règim de lloguer o altre (contracte corresponent) així com la carta groga.

Per avaluar el valor actual de la maquinària en propietat s’aplica una amortització lineal durant un període d’amortització de deu anys, passats els quals roman un valor residual constant del 10 per cent del valor inicial.

4. Per als contractes de subministraments el terme indicador dels mitjans materials d’una empresa és una funció que depèn del valor actual del seu immobilitzat material, de l’import pagat en concepte de lloguers o altres, i de l’import anual mitjà dels subministraments realitzats durant els últims cinc anys.

L’índex de materialitat (m) resulta del valor obtingut en la fórmula següent:

m = (P + 2 x A)/MAMC

P és el valor actual de l’immobilitzat material de l’empresa o dels béns de què disposi en règim d’arrendament financer.
MAMC és l’import anual mitjà dels subministraments executats en els últims cinc anys.
A és l’import anual mitjà pagat en concepte de lloguers del darrer quinquenni.

El valor corresponent al terme indicador de materialitat (IMM) queda determinat per la taula següent:


m> 0,10 0,16 0,22 0,28 0,34 0,40 0,46
m≤ 0,10 0,16 0,22 0,28 0,34 0,40 0,46
IMM 0,0 0,1 0,2 0,3 0,4 0,5 0,6 0,7

Article 13
Acreditació de la capacitat organitzativa
1. La Junta avalua el terme indicador de la capacitat organitzativa de l’empresa (EXP). Aquest terme indicador té en compte l’antiguitat en el treball de la construcció o bé, alternativament, l’import total d’obra executada durant els darrers cinc anys.

S’avalua, per aplicació de la taula següent, i cal prendre el valor més gran que resulti de considerar els anys d’antiguitat en el treballs de la construcció o el valor MAMC definit a l’article 11.

MAMC és la anualitat màxima del conjunt d’obres executades pel contractista durant els darrers cinc anys.


Anys d’experiència
<2 ≥2 <5 ≤5 <10 ≥10 <15 ≥15 <20 ≥20
MAMC  
<1.500.000
≥1.500.000
<4.500.000
≥4.500.000
<7.500.000
≥7.500.000
<10.500.000
≥10.500.000
<13.500.000
≥13.500.000
 
EXP= 0 0,2 0,4 0,6 0,8 1

2. Pels contractes de subministrament el terme indicador de la capacitat organitzativa de l’empresa (EXP) és el que resulta dels seus anys d’antiguitat en l’activitat o de l’import total dels treballs de subministraments, executats els últims cinc anys d’acord amb el quadre següent:


Anys d’experiència
>
-
2
2
5
5
10
10
15
15
20
20
-
Import de subministraments executats en l’últim quinquenni >
-
180.000
180.000
200.000
200.000
220.000
220.000
240.000
240.000
260.000
260.000
-
EXP= 0,0 0,2 0,4 0,6 0,8 1

3. Les empreses que s’hagin transformat de negoci particular a societat mercantil poden valer-se de l’experiència acumulada si s’acredita que els titulars del negoci participen en la referida societat en un percentatge suficient per tenir-ne el control.
Article 14
Criteris d’atribució de la classificació
1. El Govern, a proposta de la Junta, classifica les empreses que compleixen tots els requisits en els subgrups sol·licitats pels empresaris i els atorga les categories que els corresponen atenent tota la documentació presentada.

La classificació d’un contractista d’obres en un determinat subgrup comporta l’assignació d’una categoria que correspon al subgrup.

2. L’assignació de la categoria en un subgrup determinat fixa el límit superior de les possibilitats de contractació per a l’empresari classificat, en obres del subgrup en qüestió.

Les categories dels contractes d’obres a què s’ajusta la classificació de les empreses són:


Categoria
Import anualitzat
A Entre 120.203 i 250.000 euros
B Entre 250.001 i 500.000 euros
C Entre 500.001 i 1.000.000 euros
D Entre 1.000.001 i 2.500.000 euros
E Superior a 2.500.000 euros

La categoria (CAT) d’un contractista d’obres en un determinat subgrup s’estableix per aplicació de la fórmula següent:

CAT = MAMS x IPE

MAMS és l’import màxim anualitzat d’obra executada satisfactòriament pel contractista, en partides d’obra corresponents al subgrup durant els darrers cinc anys.
IPE és l’índex propi de l’empresa.

El valor d’IPE resulta de la fórmula següent:

IPE= 1,2 + PTQ + MAQ + EXP+ FIN

PTQ és el terme indicador corresponent al personal qualificat de l’empresa.
MAQ és el terme indicador corresponent a la maquinària de l’empresa.
EXP és el terme indicador corresponent a la capacitat organitzativa de l’empresa.
FIN és el terme indicador corresponent a la capacitat financera de l’empresa.

3. Pels contractes de subministraments l’índex propi de cada empresa (IPE) resulta del valor obtingut mitjançant la fórmula següent:

IPE = 1,2 + PTQ + IMM + EXP + FIN

PTQ és el terme indicador corresponent al personal qualificat de l’empresa.
IMM és el terme indicador corresponent als mitjans materials de l’empresa.
FIN és terme indicador corresponent a la capacitat financera de l’empresa.
EXP és terme indicador corresponent a l’experiència en l’àrea de subministraments.

L’índex de l’empresa (IPE) se situa entre un mínim d’1,2 i un màxim de 4,2.

4. La classificació en subgrups pels contractes de subministrament comporta l’assignació d’una categoria que correspon al subgrup.

Per determinar les possibilitats d’execució anyal d’una empresa de subministraments d’un subgrup d’acord amb l’índex propi de l’empresa, s’aplica la fórmula següent:

CAT = MAMS x IPE

IPE és l’índex propi de l’empresa.
MAMS és l’import màxim anyal executat per l’empresa en un contracte del subgrup. Aquesta dada resulta del valor major dels dos valors següents:

a) L’import de l’anualitat màxima executada en un contracte del subgrup en l’últim quinquenni.

b) Valor màxim que resulta dels darrers cinc anys de multiplicar l’import executat cada any en la totalitat dels contractes del subgrup per un coeficient dependent del nombre d’aquests contractes en execució simultània, donat pel quadre següent:


Nombre de contractes 1 2 3 4 o
més
Coeficient 1 0,9 0,8 0,7

El valor obtingut en la fórmula (CAT) determina la categoria, segons el quadre següent, per al subgrup corresponent en euros:


>
CAT
60.102
 
150.000
150.000
 
--
Categoria a b

Article 15
La classificació en grups
1. La classificació conjunta en els subgrups d’obres anomenats bàsics permet a les empreses classificar-se en el grup sencer. Aquests subgrups bàsics són:

a) Per al grup A, els subgrups A1 i A2

b) Per al grup B, els subgrups B1 i B2

c) Per al grup C, els subgrups C3 i C4

d) Per al grup D, els subgrups: D3 i D5 i D7 o D8 o la combinació D4 i D5 i D7 o D8

e) Per al grup E, els subgrups: E4 i E5 i E6 i E7

f) Per al grup F, els subgrups: F3 i F4

g) Per al grup G, els subgrups: G1 i G4

h) Per al grup H, els subgrups: H2 i H3 i H4 i H6 i H7

i) Per al grup I, els subgrups: I1 i I2 i I3 i I5 i I6 i I8 i I9 i I10 i I11

2. La categoria d’un grup resulta de les categories obtingudes en els subgrups bàsics d’aquesta de la forma següent:

a) si el nombre de subgrups bàsics d’un grup no és superior a dos, la categoria del grup és la mínima obtinguda en aquells subgrups;

b) si el nombre de subgrups bàsics d’un grup és superior a dos, la categoria del grup és la mínima de les obtingudes en els dos subgrups en què hagi assolit les més altes.

3. La categoria obtinguda en un grup dóna lloc a la classificació amb igual categoria en tots els subgrups del mateix grup, llevat que li n’hagués correspost directament alguna altra de més elevada en algun subgrup; en aquest cas aquestes es mantenen.

4. Per classificar-les en un grup cal que el contractista de subministraments reuneixi les condicions establertes per classificar-les en tots els subgrups d’aquell grup.
Article 16
Classificació en subgrups afins o dependents
1. La classificació obtinguda per un contractista en un subgrup permet al contractista obtenir una classificació, de la mateixa categoria, en altres subgrups del mateix grup considerats afins o dependents del primer, encara que no hagi realitzat obres específiques d’aquests subgrups afins o dependents.

2. S’estableixen com a subgrups afins o dependents els següents:

Els contractistes classificats al subgrup C.2 també queden classificats al subgrup C.1.

Els contractistes classificats al subgrup C.3 també queden classificats al subgrup C.1 i C.2.

Els contractistes classificats al subgrup E.4 també queden classificats al subgrup E.3.

Els contractistes classificats al subgrup E.6 també queden classificats al subgrup E.2.

Els contractistes classificats al subgrup E.7 també queden classificats al subgrup E.5.

Els contractistes classificats al subgrup G.4 també queden classificats al subgrup G.2.

Els contractistes classificats en qualsevol dels subgrups H.2, H.3, H.4 i H.5 també queden classificats al subgrup H.1 i H.9.

Els contractistes classificats en qualsevol dels subgrups I.3, I.4, I.5, I.6 i I.7 també queden classificats al subgrup I.8.
Article 17
Atorgament de la classificació sense acreditació d’experiència
1. D’acord amb el que estableix l’article 56 de la Llei de contractació pública, un contractista d’obres pot assolir la classificació en un subgrup determinat sense necessitat d’haver executat obres específiques del subgrup durant els darrers cinc anys, en cas que disposi del personal tècnic qualificat i experimentat amb una antiguitat mínima d’un any a l’empresa del contractista, de maquinària i d’equips d’aplicació especial al tipus d’obra a què el subgrup es refereix i de recursos financers suficients.

La maquinària i els equips d’aplicació especial de què ha de disposar el contractista per assolir un subgrup determinat figuren especificats a l’annex 10. El contractista ha d’acreditar documentalment si disposa de la maquinària en propietat, lloguer o altre, d’acord amb el que estableix l’article 12.

2. Igualment, per assolir la classificació en un subgrup determinat sense haver executat obres pròpies d’aquest subgrup el sol·licitant ha de tenir contractat, amb una antiguitat mínima d’un any a l’empresa, el personal següent:

a) Com a mínim un tècnic universitari de grau superior o mitjà amb experiència superior a cinc anys en l’àmbit de la construcció com a cap d’obra i, a més, amb experiència com a cap d’obra de tres obres o més pròpies del subgrup.

b) Com a mínim un encarregat amb experiència superior a cinc anys en l’àmbit de la construcció com a encarregat (i haver estat l’encarregat de tres obres o més pròpies del subgrup).

3. L’experiència del personal s’acredita mitjançant certificacions emeses per la direcció facultativa de les obres executades, amb la menció que els treballs han estat executats satisfactòriament, des del punt de vista de la qualitat de l’obra.

4. Als contractistes classificats en un subgrup en les condicions establertes en el present article els correspon la categoria mínima.

5. La capacitat financera de l’empresa s’acreditarà atenent-se al que estableix l’article 10. En aquest cas la MA, MC, i el MAMC fan referència al darrer any.

6. Per al cas dels subgrups A.1 i A.2 el contractista ha d’acreditar fefaentment que disposa dels permisos preceptius per a la manipulació d’explosius, emesos pel Departament d’Indústria i Transport en vigència.

7. Per als contractistes de subministraments en què no tingui aplicació directa la fórmula de l’apartat 4 de l’article 14, per no haver realitzat treballs durant els últims cinc anys, es tindrà en compte el resultat estimatiu de les possibilitats que té l’empresa per a l’execució del tipus de subministraments de què es tractin, deduït de l’examen dels punts següents:

a) Experiència del personal directiu i tècnic en el tipus de treball que correspon al subgrup sol·licitat.

b) Immobilitzat material i de lloguer de l’empresa d’aplicació als subministraments de què es tractin.

c) La capacitat financera de l’empresa s’acreditarà atenent-se al que estableix l’article 10. En aquest cas la MA, MC, i el MAMC fan referència al darrer any.

Un cop estimada la procedència de la classificació en el subgrup sol·licitat, es determina la categoria que li correspon en el mateix subgrup, mitjançant l’aplicació de la fórmula de l’apartat 4 de l’article 14, fixant per apreciació el valor que s’ha d’adoptar pel factor MAMS representatiu de l’import anyal màxim que es considera que pot ser executat per l’empresa en els subministraments corresponents al subgrup.
Article 18
Revisió de la classificació
1. Al cap d’un any de l’atorgament de la classificació administrativa els contractistes d’obres i els empresaris subministradors poden sol·licitar la revisió de la classificació o de les dades que apareixen en aquesta classificació.

Els interessats han d’adreçar una sol·licitud al Ministeri de Finances i aportar els documents acreditatius de les modificacions i que compleixen els requisits d’atribució de la classificació administrativa sol·licitada.

2. Per als casos de fusió per absorció d’empreses, en què l’empresa absorbent ja estava classificada prèviament, pot sol·licitar la revisió de la classificació o de les dades que obren en el Registre de Contractes.

En cas que sigui l’empresa absorbida la que estava prèviament classificada, l’absorbent ha de procedir a obtenir la classificació inicial en lloc d’una revisió.

3. En casos de fusió d’empreses, en què es creï una empresa nova, l’entitat creada ha de procedir a obtenir la classificació inicial.
Article 19
Renovació de la classificació
1. La renovació de la classificació administrativa per obres ha de ser sol·licitada pel contractista, amb una antelació de tres mesos abans de l’acabament de la vigència, amb justificació dels criteris d’atribució establerts a l’article 14 del Reglament.

2. La renovació de la classificació administrativa dels empresaris subministradors es renova automàticament per períodes de dos anys, llevat que el Govern, a proposta de la junta, acordi la revisió o la cessació de la classificació.
Article 20
Causes de baixa i d’inhabilitació dels contractistes classificats
La Junta pot proposar al Govern acordar la baixa del Registre d’un contractista o bé inhabilitar-lo per trobar-se en algun dels supòsits previstos a la Llei de contractació pública i especialment en l’article 7.
Article 21
Classificació per a les unions temporals d’empreses (UTE)
1. En els procediments d’adjudicació en els quals es requereix la classificació prèvia entre totes les empreses que formin les unions temporals d’empreses (en endavant UTE) han d’estar classificades en els grups o subgrups corresponents.

Cal que totes les empreses que integren la UTE hagin obtingut prèviament la classificació administrativa com a contractistes d’obres o empreses subministradores, en funció del tipus de contracte.

2. Les empreses estrangeres que formin part d’una UTE han d’acreditar que estan classificades en el seu país d’origen en un grup o subgrup equivalent al que exigeixi la convocatòria, i és l’òrgan de contractació qui en determinarà l’equivalència.

3. Les empreses que formen una UTE han de certificar per escrit, en el moment de licitar, amb quin percentatge participaran en l’execució del contracte. Per a cadascun dels subgrups o grups exigits en un procediment de licitació és necessari que la suma dels percentatges de participació a la UTE de totes les empreses classificades en el subgrup o grup requerit i en la categoria exigida, multiplicada per l’import total de l’estimació base del pressupost de licitació de l’obra, no sigui inferior en més d’un 20% de l’import de l’estimació base dels treballs inclosos dins de l’obra corresponent als subgrups referits o grups exigits. Per a la realització d’aquest càlcul, no es tenen en compte les partides eventuals per a imprevistos que el pressupost de l’obra pot incloure.

4. Les empreses que formen part d’una UTE han de certificar per escrit, dins les ofertes presentades al procediment de licitació, els noms, la raó social i els representants autoritzats de cadascuna de les empreses integrants, la participació de cadascuna dins la unió temporal, el nom de la persona que representarà la unió temporal i un document de compromís, signat per un representant autoritzat de cadascuna de les empreses integrants, en què assumeixen el compromís de constituir formalment una UTE per acta notarial, en el cas de resultar adjudicataris.

5. Les empreses classificades que formen part d’una UTE, únicament poden acreditar aquesta experiència per pujar de categoria dins del propi subgrup. Per acreditar l’experiència es consideren únicament els treballs d’obra executats per aquest subgrup.

6. El percentatge de participació d’una empresa en una UTE serveix per valorar-ne l’experiència adquirida. En el cas que els treballs corresponents a un subgrup hagin estat executats per més d’una empresa, l’experiència s’avalua amb la fórmula:

IA (n) a = (Pa / Σ Pi(n) ) IE (n)

IA (n) a és l’import avaluable per a l’experiència de l’empresa “a” en el subgrup “n”.

Pa és el percentatge de participació de l’empresa “a” a la UTE.

Σ Pi (n) és el sumatori dels percentatges de participació a la UTE de totes les empreses que estiguin classificades en el subgrup (n) amb la categoria requerida

IE (n) és l’import realment executat a l’obra dels treballs corresponents al subgrup (n).

7. L’experiència adquirida en el marc d’obres realitzades en una UTE conjuntament per diferents empreses classificades en un mateix subgrup s’ha d’acreditar mitjançant certificacions de les direccions d’obra. Les certificacions han de contenir la indicació de les obres realitzades per l’empresa sol·licitant corresponents als diferents subgrups, amb la menció d’haver estat executades satisfactòriament.

8. La qualificació de l’execució dels contractes als efectes de futures contractacions és la mateixa per a tots els membres de les UTE.

9. En el cas que en un procediment de licitació s’exigeixi la classificació en un determinat subgrup, si un integrant de la UTE està classificat en aquest subgrup amb categoria igual o superior a la requerida, aquesta unió assoleix la classificació exigida.

10. En el cas que en un procediment de licitació s’exigeixi la classificació en diversos subgrups i els integrants de la UTE estiguin classificats individualment en subgrups diferents, aquesta assoleix la classificació per cada subgrup amb la categoria que alguna empresa de la UTE té per al subgrup.

En el cas que diverses empreses integrants de la UTE es trobin classificades en el mateix grup o subgrup dels exigits en un procediment de licitació, la categoria de la unió temporal en aquest grup o subgrup és la corresponent a la suma dels valors mitjans dels intervals de les respectives categories per a aquest grup o subgrup, sempre que l’empresa integrant participi en la UTE amb un percentatge mínim del 20%. En el cas que una empresa gaudeixi de la màxima categoria en un subgrup, a efectes de calcular el valor mitjà de l’interval es considera que el límit superior és el doble del límit inferior.

Categoria UTE = SUMA sobre totes les empreses de (límit superior + límit inferior)/2.

En el cas que alguna de les empreses integrants de la UTE no participi, com a mínim, en un 20% a la unió temporal, s’aplica un coeficient reductor al valor mitjà de l’interval de la categoria, igual al percentatge de participació dins la unió temporal dividit per 20.
Article 22
Contingut del plec de clàusules administratives o de bases dels concursos en què es requereix la classificació administrativa
1. Els plecs de clàusules administratives o de bases aprovades per l’òrgan de contractació indiquen la documentació que han de presentar els licitadors i el pressupost base, a més d’incloure els pactes del contracte així com les possibles sancions.

2. En els casos de contractes on es requereix la classificació administrativa prèvia s’ha d’exigir que els licitadors presentin el certificat de pertinença als subgrups i a les categories necessaris per a l’execució del projecte.

3. El detall per partides del pressupost base s’adjunta al plec de clàusules administratives particulars per a cada licitació i s’ha de confeccionar atenent els subgrups de la classificació administrativa, que han de ser clarament indicats juntament amb els imports corresponents.

4. Per als contractes de subministrament les prescripcions tècniques estan incloses en el plec de bases.

5. El pressupost base ha d’incloure, si escau, les partides d’imprevistos i el benefici industrial estimat.

6. Per als contractes d’obres que requereixen als licitadors estar prèviament classificats es pot exigir almenys la classificació en els subgrups i les categories corresponents a les partides l’import de les quals representi, com a mínim, el 20% del total del pressupost base, degudament justificat.

El nombre de subgrups exigibles, llevat de casos excepcionals, no ha de ser superior a quatre.

La classificació en un grup només és exigible quan per la naturalesa de l’obra és necessari que el contractista estigui classificat en tots els subgrups bàsics del grup.

7. L’òrgan de contractació, amb justificació tècnica prèvia, pot exigir la classificació en subgrups i categories pels treballs que representin un percentatge inferior al 20% del total del pressupost.

8. La categoria requerida en cada subgrup es determina tenint en compte l’import a executar -per anualitats-, establert en el pressupost base amb relació al que disposa el quadre de categories de l’article 14.

La categoria per a un contracte d’obres es refereix al seu import anualitzat, calculat a partir del pressupost de les partides d’obra corresponents al subgrup dividit pel nombre de mesos previstos per al termini d’execució i multiplicat per dotze.

9. En els casos que només sigui exigible la classificació en un sol grup o subgrup, la categoria requerida serà la que correspongui a l’anualitat mitjana del contracte, obtinguda dividint l’import total de l’obra pel nombre de mesos previstos per a la seva execució i multiplicant per dotze el quocient resultant.

10. En els casos que sigui exigible la classificació en diversos subgrups es fixa la categoria en cadascun d’ells de manera anàloga a la descrita al paràgraf precedent, atenent-se als imports parcials i als terminis igualment parcials que corresponen a cadascuna de les parts d’obra relacionables directament amb els respectius subgrups exigibles.

11. Per als contractes de subministrament és l’òrgan de contractació qui estableix per quins subgrups requereix la classificació administrativa prèvia.

12. En el cas que una part significativa de l’obra que s’ha de contractar hagi de ser realitzada per empreses especialitzades i l’import d’aquesta sigui superior a un 20% de l’import total de l’obra o inferior amb prèvia justificació tècnica, el plec de clàusules administratives pot permetre que el contractista subcontracti aquesta part de l’obra a una empresa classificada en els grups o subgrups corresponents, en el cas que el contractista no tingui la classificació adequada per a aquesta partida de l’obra. En aquest cas no es pot exigir al contractista la classificació en el subgrup o subgrups corresponents a aquesta part de l’obra. La categoria exigible al subcontractista és la corresponent a l’import i al termini de la part d’obra a subcontractar.

L’import de totes les obres subjectes a aquesta obligació de subcontractar no pot excedir el 50% del preu total del contracte
Article 24
El Registre de Contractes
1. El Registre ha de contenir tots els contractes administratius de l’Administració general excepte els de subministraments menors.

2. En el Registre s’hi han de fer constar, com a mínim, les dades següents: l’objecte del contracte, la identitat de l’adjudicatari, el preu cert, la data de l’adjudicació i el termini d’execució.

Igualment, s’han de registrar les modificacions i les pròrrogues dels contractes i, si és el cas, la seva resolució i el seu compliment.

3. Les persones interessades a consultar les dades d’un contracte que obra en el Registre han de manifestar el seu interès per escrit i adreçar la sol·licitud a la Junta.

Atenent la petició, la Junta emet una certificació amb les dades sol·licitades, sempre que l’òrgan de contractació no hi vegi inconvenient per raons de seguretat o de confidencialitat, entre altres.
Article 25
Remissió normativa
En tot allò no previst en el Reglament per als contractes de subministrament s’aplica el que es disposa per als contractes d’obres.

Disposició addicional

Les entitats parapúbliques o de dret públic i altres organismes dependents de l’Administració general, han de presentar al Govern en el termini de tres mesos des de l’entrada en vigor del Reglament, una proposta d’adaptació al seu funcionament específic.

Disposició transitòria

A partir dels sis mesos des de l’entrada en vigor del Reglament serà necessària la classificació administrativa de contractistes.

Cosa que es fa pública per a coneixement general.

Andorra la Vella, 31 de desembre del 2002

Marc Forné Molné
Cap de Govern

Annex 1


Annex 2. Classificació administrativa de contractistes d’obres

Grups i subgrups

Grup A: Moviment de terres
Subgrups del grup A:
A.1: Desmunts i excavacions a cel obert i en rasa
Terraplenats i ompliments
A.2: Túnels i pous de gran profunditat

Grup B: Estructures de contenció de terres
Subgrups del grup B:
B.1: Murs de maçoneria en morter o en formigó, escullera i gavions
B.2: Murs de formigó en massa, armat o ciclopi

Grup C: Ponts, viaductes i grans estructures
Subgrups del grup C:
C.1: de formigó en massa
C.2: de formigó armat i ponts de bigues prefabricades
C.3: de formigó postesat
C.4: Metàl·lics i mixtos

Grup D: Edificacions
Subgrups del grup D:
D.1: Demolicions i enderrocs
D.2: Estructures de fàbrica de maons o pedra
D.3: Estructures de formigó
D.4: Estructures metàl·liques
D.5: Ram de paleta, arrebossats, enrajolats, paviments, revestiments en morter, guix, pedra i similar
D.6: Aïllaments i impermeabilitzacions
D.7: Carpinteria de fusta
D.8: Carpinteria metàl·lica i PVC
D.9: Teulades
D.10: Pintures

Grup E: Obres hidràuliques
Subgrups del grup E:
E.1: Recs, assuts i peixeres
E.2: Clavegueres i col·lectors
E.3: Dipòsits d’aigua fins a 100 m3 de capacitat
E.4: Dipòsits d’aigua de més de 100 m3 de capacitat
E.5: Abastaments d’aigua. Xarxes de distribució d’aigua
E.6: Estacions de depuració d’aigües residuals
E.7: Estacions de potabilització d’aigües

Grup F: Obres vials
Subgrups del grup F:
F.1: Senyalització vertical, abalisament, col·locació de barreres i dispositius de seguretat
F.2: Pintura vial i senyalització horitzontal
F.3: Pavimentació amb llambordes, panots, col·locació de vorades i obres anàlogues
F.4: Pavimentació amb emulsions, productes asfàltics i bituminosos

Grup G: Obres del subsòl i tractament de talussos
Subgrups del grup G:
G.1: Pilotatges, micropilots, injeccions, jet grouting i sondeigs
G.2: Col·locació de malla en talussos, bulons i ancoratges passius
G.3: Hidrosembra de talussos, jardineria i plantacions d’arbres
G.4: Ancoratges actius

Grup H: Instal·lacions elèctriques
Subgrups del grup H:
H.1: Distribució elèctrica interior i enllumenat d’edificis
H.2: Enllumenat vial d’espais públics. Distribució en baixa tensió (fins a 360 volts)
H.3: Línies de distribució en mitjana tensió (fins a 25.000 volts). Estacions transformadores de mitjana tensió a baixa tensió
H.4: Línies de transport en alta tensió. Estacions transformadores d’alta tensió a mitjana tensió
H.5: Subestacions
H.6: Minicentrals de producció d’energia elèctrica
H.7: Telecomunicacions i instal·lacions radioelèctriques
H.8: Instal·lacions electròniques
H.9: Altres instal·lacions elèctriques sense qualificació específica

Grup I: Instal·lacions mecàniques, hidràuliques i d’altres tipus
Subgrups del grup I:
I.1: Ascensors
I.2: Muntacàrregues. Instal·lacions elevadores i de transport. Cintes transportadores
I.3: Ventilació, calefacció, refrigeració i climatització
I.4: Instal·lacions frigorífiques
I.5: Fontaneria i sanejament d’edificis
I.6: Instal·lacions de seguretat i regulació. Domòtica
I.7: Instal·lacions contraincendis
I.8: Altres instal·lacions mecàniques, hidràuliques o d’altres tipus sense qualificació específica
I.9: Instal·lacions de gasos combustibles
I.10: Instal·lacions de gasos industrials i mèdics
I.11: Instal·lacions d’hidrocarburs

Annex 3. Classificació administrativa d’empresaris subministradors

Grups i subgrups

Grup A: Arts gràfiques
Subgrups del grup A:
A.1: Disseny, composició i enquadernació
A.2: Edició, impressió i reproducció
A.9: Altres arts gràfiques

Grup B: Equipaments per a processos d’informació
Subgrups del grup B:
B.1: Hardware i Software
B.2: Reproducció de programes i dades informàtiques
B.3: Consumibles d’informàtica
B.9: Altres equipaments per a processos d’informació

Grup C: Mobiliari
Subgrups del grup C:
C.1: Mobiliari d’oficina i escolar
C.2: Mobiliari i material esportiu
C.9: Altre mobiliari

Grup D: Ofimàtica
Subgrups del grup D:
D.1: Material d’ofimàtica
D.2: Consumibles d’ofimàtica
D.9: Altre material d’ofimàtica

Grup E: Papereria
Subgrup del grup E:
E.1: Material fungible de papereria
E.9: Altre material de papereria

Grup F: Electrodomèstics i equipaments elèctrics i electrònics
Subgrups del grup F:
F.1: Electrodomèstics industrials i domèstics
F.2: Equipaments elèctrics i electrònics
F.3: Consumibles d’equipaments elèctrics i electrònics
F.9: Altres electrodomèstics, equipaments elèctrics i electrònics

Grup G: Promoció i propaganda
Subgrups del grup G:
G.1: Material de promoció i propaganda
G.9: Altre material de promoció i propaganda

Grup H: Elements de transport
Subgrups del grup H:
H.1: Turismes i tot terrenys
H.2: Motocicletes
H.3: Camions i autobusos
H.4: Tractors i remolcs
H.5: Ginys
H.9 Altres elements de transport

Grup I: Carburants
Subgrups del grup I:
I.1: Carburants de locomoció i calefacció
I.9: Altres carburants

Grup J: Vestimenta
Subgrups del grup J:
J.1: Uniformes i accessoris cossos especials
J.9: Altres tipus d’uniformes, vestimenta i accessoris

Grup K: Productes alimentaris
Subgrups del grup K:
K.1: Aliments i begudes
K.2: Càtering
K.9: Altres productes alimentaris

Grup L: productes de neteja i abrillantament
Subgrups del grup L:
L.1: Productes de neteja i abrillantament
L.9. Altres productes de neteja i abrillantament

Grup M: Productes agrícoles i animals
Subgrups del grup M:
M.1: Terra, gespa i altres productes agrícoles
M.2: Animals vius
M.9: Altres productes agrícoles i animals

Grup N: Productes sanitaris
Subgrups del grup N:
N.1: Vacunes
N.2: Aparells sanitaris
N.9: Altres productes sanitaris

Grup O: Material de seguretat
Subgrups del grup O:
O.1: Armament i municions
O.2: Material no explosiu de seguretat
O.9: Altre material de seguretat

Grup P: Materials de construcció i reparació
Subgrups del grup P:
P.1: Sal de desgel i derivats
P.2: Terra i derivats
P.3: Ciments i derivats
P.4: Pintura i derivats
P.5: Ferreteria i derivats
P.9: Altres materials de construcció i reparació

Annex 4. Acreditació de capacitat financera


Annex 5. Acreditació dels mitjans humans de contractistes de subministraments


Nom i cognoms Càrrec Titulació Experiència (nombre d’anys) Data entrada empresa
 
 
Professionals lliberals / Tècnics no integrats Titulació Data inici col·laboració
 
 


Personal tècnic de l’empresa
 
Nom i cognoms Càrrec a l’empresa Formació principal Experiència professional Data d’entrada a l’empresa
Titulació Centre acadèmic Nre.. anys Empresa Missió
 
 
Professionals lliberals i col·laboracions de tècnics, no de l’empresa
 
Nom i cognoms Activitat de col·laboració Formació principal Experiència professional Data d’inici de la col·laboració
Titulació Centre acadèmic Nre. anys Empresa Missió
 
 

Annex 6. Acreditació mitjans tècnics (vehicles i maquinària: contractistes d’obres)


Marca/Model Matrícula (*) Any fabricació Descripció Capacitat / Rendiments màxims Observacions Règim de disposició (propietat, lloguer, altre) Cost anyal de lloguer o altre Valor inicial (a data de fabricació si és propietat) Finalitat de la maquinària
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(*) Cal adjuntar còpia de la carta groga i còpia dels contractes de compra, lloguer, lloguer financer o altre.

Annex 7. Acreditació mitjans tècnics (immobilitzat)


Naturalesa dels béns
Amortització Valor adquisició Data de compra Data inici lloguer, lísing /altres Durada del lloguer, lísing / altres Import anual lloguer, lísing /altres
Terrenys i béns naturals 0 dd/mm/aa
Edificis i altres construccions 30 dd/mm/aa
Instal·lacions tècniques 15 dd/mm/aa
Maquinària 10 dd/mm/aa
Mobiliari i utillatge 10 dd/mm/aa
Equips de processament d’informació 5 dd/mm/aa
Elements de transport 10 Dd/mm/aa
Altre immobilitzat material 10 Dd/mm/aa
Total

Annex 8. Model de certificat d’execució d’obres


Annex 8. (continuació)


Annex 9. Model de certificat de realització de subministraments


Annex 9. (continuació)


Annex 10. Maquinària i equips d’aplicació especial de què ha de disposar un contractista per assolir la classificació en un subgrup, per aplicació de l’article 17


Subgrup
Maquinària i equips d’aplicació especial
A.1 Camions amb caixa dúmper, excavadores (retroexcavadores o carregadores), martell-picó, compactadors vibrants, camió cisterna per a recs d’aigua, compressors d’aire, martells manuals, camions amb gòndola
A.2 Camions amb caixa dúmper, perforadores de barrens (“jumbo”), excavadores, martell-picó, gunitadores, vehicles dotats de plataformes elevadores, amassadores d’abeurada de ciment, equips d’injecció d’abeurada de ciment, compressors d’aire, martells manuals, equips de tensar bulons (claus dinamomètriques o equips alternatius), camions amb “gòndola”
B.1 Camions amb caixa dúmper, retroexcavadores, amassadores de morter, compressors d’aire, camions amb «gòndola»
B.2 Camions amb caixa dúmper, compressors d’aire, martells manuals, vibradors de formigó, dúmper petit, bastides
C.1 Vibradors de formigó, dúmpers petits, bastides, camions per a transport de materials
C.2 Vibradors de formigó, dúmpers petits, bastides, camions per a transport de materials
C.3 Gats hidràulics i els corresponents grups de pressió, dúmpers petits, vibradors de formigó, bastides, camions per a transport de materials
C.4 Equips de soldadura per soldar a obra
D.1 Camions amb caixa “dúmper», retroexcavadores, compressors d’aire, martells manuals
D.2 Amassadores de morter, camions per a transport de materials, bastides
D.3 Grues fixes, camions per a transport de materials
D.4 Equips de soldadura per soldar a obra, camions per a transport de materials, grues fixes
D.5 Amassadores de morter, camions per a transport de materials, bastides
D.6 Camions per a transport de materials
D.7 Camions per a transport de materials
D.8 Camions per a transport de materials
D.9 Camions per a transport de materials, bastides
D.10 Camions per a transport de materials, bastides
E.1 Camions amb caixa “dúmper», retroexcavadores, martell-picó, compressors d’aire, martells manuals, amassadores de morter, camions amb «gòndola»
E.2 Camions amb caixa «dúmper», retroexcavadores, martell picó, compactadors vibrants, compressors d’aire, martells manuals, camions amb «gòndola», camions per a transport de materials
E.3 Camions per a transport de materials, bastides
E.4 Camions per a transport de materials, grues fixes
E.5 Camions amb caixa «dúmper», retroexcavadores, martell picó, compactadors vibrants, compressors d’aire, martells manuals, camions per a transport de materials
E.6 Camions per a transport de materials, compressors d’aire, martells manuals, equips de soldadura per soldar a obra, amassadores de morter, grues fixes
F.1 Camions per transportar materials, compressors d’aire, martells manuals, amassadores de morter
F.2 Màquines automotrius de pintura vial aptes per a pintura de dos components, camions per transportar materials
F.3 Camions per transportar materials, compressors d’aire, martells manuals, amassadores de morter
F.4 Camions amb caixa dúmper, estenedores d’aglomerat asfàltic, compactadors vibrants, compactadors de pneumàtics, camions cisterna per a recs d’emulsió bituminosa, fressadores d’aglomerat asfàltic, anivelladores
G.1 Equips de perforació de micropilots a rotació i percussió, equips de perforació a rotació i percussió amb recuperació de testimonis, amassadores d’abeurada de ciment, equips d’injecció d’abeurada de ciment, compressors d’aire, martells manuals, maquinària específica de jet-grouting (perforació i injecció d’aire, aigua i abeurada de ciment a alta pressió), sitges mòbils per a ciment i per a aigua de l’abeurada injectada, camions per transportar materials
G.2 Carros perforadors d’ancoratges, amassadores d’abeurada de ciment, equips d’injecció d’abeurada de ciment, compressors d’aire, martells manuals, equips de tibar bulons (claus dinamomètriques o equips alternatius), camions per transportar materials
G.3 Camions per a transport de materials. Projectora d’hidrosembra muntada sobre camió.
G.4 Carros perforadors d’ancoratges, amassadores d’abeurada de ciment, equips d’injecció d’abeurada de ciment, compressors d’aire, martells manuals, equips de tibar ancoratges (gats hidràulics i els corresponents grups de pressió), camions per transportar materials
Grup H ———
Grup I ———



Portal Jurídic del Principat d’Andorra